Markten op Gran Canaria

Gran Canaria is een ideale plek om te winkelen tijdens uw verblijf op het eiland, aangezien Gran Canaria meer dan 20 wekelijkse markten en enkele jaarlijkse markten heeft. Kijk wat de beste markt voor u is en waar je naartoe moet gaan voor je souvenirs tijdens uw verblijf hier, er is altijd wel een lokale vlooienmarkt of ambachtelijke markt in de buurt. In het Spaans worden deze Mercado Artisanal of Mercadillos genoemd, afhankelijk van hun grootte en de producten die worden verkocht. In het weekend staan er een groot aantal weekmarkten op het programma, maar ook voor midweek shoppen vind je op ons onderstaande overzicht een aantal mogelijkheden.

Voor kerstmarkten gaat u naar de pagina feestdagen en evenementen.

Dagelijkse markten

Mercado Central Las Palmas

Deze markt is dagelijks behalve op zondag en is gelegen in het hart van Las Palmas, vlakbij El Corte Ingles.
De markt is geopend van op maandag t/m zaterdag van 8 tot 2 en het aanbod is enorm. Meer dan 120 stands bieden een enorme varieteit en de inwoners van de hoofdstad weten dat te waarderen. Het is er druk!
Het adres is Galiciestraat 24.

La Vegueta in Las Palmas

Het is de oudste markt van de stad en ligt in het best bewaarde historische centrum van Las Palmas de Gran Canaria, de wijk Vegueta, waar verleden en heden hand in hand gaan. Een bezoek aan de Markt doet denken aan onze kindertijd: de geuren, de felle kleuren van het fruit, het geluid, het gezoem van onze winkelier. Het brengt ons terug naar het verleden en geeft ons de sensaties terug die we hadden toen we met onze vaders en moeders naar de markt kwamen om iets te kopen. Bij de ongeveer 80 kraampjes kun je betalen met creditcards. Daarnaast beschikt de markt over een grote parkeerplaats en is gelegen pal aan de GC-1.

Adres: C/ Mendizábal, nr. 1. District Vegueta-Cono Sur-Tafira.
Openingstijden: maandag tot en met donderdag, van 7.00 uur tot 14.00 uur. Vrijdag, zaterdag en vóór feestdagen van 7.00 tot 14.30 uur.

Mercado del Puerto bij Puerto de la Luz Las Palmas

De markt Mercado del Puerto heeft een bevoorrechte locatie, aangezien het zeer dicht bij het strand Las Canteras ligt, naast het Puntilla-gebied en de populaire wijk La Isleta. Het oorspronkelijke modernistische gebouw werd in 1891 van smeedijzer gebouwd en in 1994 gerenoveerd.
De Puerto de la Luz-markt is gerenoveerd met de bedoeling een maatstaf te worden voor gastronomische vrijetijdsbesteding in de stad, aangezien het ook de verkoop van traditionele producten heeft, kraampjes waar de verkoop en proeverij van lokale en internationale producten wordt verkocht. De Mercado del Puerto is een plek waar je naast het doen van je dagelijkse boodschappen, activiteiten kunt ondernemen, proeven, wandelen of iets kunt drinken.
Adres: C/ Albareda, nr. 76. Puerto District.
Maandag tot en met donderdag, van 7.00 uur tot 14.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 7.00 tot 15.00 uur.
Aantal kramen: ongeveer 50.

Weekmarkten

Dinsdagochtend Arguineguin

Dit is de grootse markt van Gran Canaria. Deze vindt plaats in de Calle Paco Gonzalez (het plein bij het nieuwe strand). Ambachten – Beddengoed – Planten en Bloemen – Leder – Fruit, groenten en lokale delicatessen – Sieraden, kleding en schoeisel. Als je van vis houdt, dan kun je van de vers gevangen vis genieten in de vele visrestaurantjes die Arguineguín rijk is. Naast de visafslag in de haven bevindt zich een drukbezocht typisch Spaans visrestaurant.

Woensdag- en zaterdagochtend Playa del Ingles

De Playa del Inglés markt (dit was eerst bij de Mercadillo de Maspalomas) is een van de grootste in het zuiden en trekt veel mensen aan, zowel de lokale bevolking als toeristen. Mensen komen met de bus en taxi, of lopen vanaf hun nabijgelegen hotels in Playa del Inglés en Maspalomas. Omdat de vraag groot is, komen veel marktverkopers van over het hele eiland met hun lekkernijen, waardoor de wekelijkse markt van Playa del Inglés de meest gediversifieerde markten is die er op Gran Canaria is. Je kunt groenten en fruit, kleding, bikini’s, hoeden, sieraden, speelgoed en nog veel meer krijgen. Aloë Vera producten zijn altijd aanwezig op verschillende kramen.

Woensdagochtend Vecindario straatmarkt

Op woensdag kunnen wij u de wekelijkse markt aanbevelen. Deze markt is wellicht de oudste van het eiland Gran Canaria. Momenteel zijn er reeds meer dan 200 standhouders, en er komen er steeds meer bij. Het is een authentieke markt met onder meer streekproducten als groenten en fruit, kleding, schoenen, handtassen, ondergoed en dat allemaal aan spotprijzen. Het fruit en de groenten zijn van boeren op het eiland en zijn vers en van uitstekende kwaliteit. Het is een markt met een speciaal karakter en zeer geanimeerd. De lokale bewoners en marktkramers zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. De markt vindt u tussen cc Atlantico en museo La Zafra.

Vrijdagochtend Mogan

Op de gezellige markt verkopen ze artisanale producten met onder meer typisch canarische producten, souvenirs, kleding, fruit en groenten en nog veel meer. Voor de kunstliefhebbers is er iedere maandag een markt op het plein aan de parking. Deze markt start om 09.00 tot 14.30 uur. Shopping in het oude stadscentrum kan in de vele winkeltjes. Heb je veel interesse in parels van de Canarische eilanden dan is er zelfs regelmatig een workshop waar u zelf een halssnoer van parels kan leren maken.

Om de zaterdag: Arucas boerenmarkt

Arucas bevind zich in de provincie Las Palmas. In 1480 werd deze stad heropgebouwd na een complete verwoesting door de Spaanse veroveraars in 1478. Tot zover in het kort de geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden in Arucas zijn ongetwijfeld de kerk San Juan de Bautista en de Rum fabriek Arehucas. De stad grenst aan de voet van de gelijknamige berg Arucas, een oude vulkaan.

Arucas is een aangename stad waar je aangenaam kan winkelen, eten en drinken op een terras of in één van de gezellige restaurants. De visrestaurants situeren zich aan de kustlijn. In de stad en het binnenland van Arucas serveren de restaurants graag hun specialiteit, stoofpotten met bonen, pompoen, zoete aardappelen en ananas.

De meeste winkels om te shoppen vind je in Calle León y Castillo en Calle Francisco Gourié. Deze straten grenzen aan elkaar. De kerk van San Juan Bautista bevind zich op het einde van deze winkelstraten. Iedere zaterdagmorgen is er de wekelijkse markt die plaatsvind in deze winkelstraten.

De oude ambachten van Arucas kan je ook in de winkels ontdekken en kopen. Houtsnijwerk, muziekinstrumenten, rieten manden, kantwerk, borduurwerk en Canarische messen zijn producten die decennia lang door de plaatselijke bevolking worden gemaakt. Waarschijnlijk kan je in de winkels ook beeldhouwwerk en beeldende kunst in steen vinden, één van de oudste kunst ambachten in de streek. Beeldhouwkunst is een vak dat de beeldhouwers van jongs af hebben meegekregen.

Zondagochtend Boerenmarkt San Fernando en Puerto Rico

De boerenmarkt van San Fernando de Maspalomas is terug op de oorspronkelijke locatie. De tweewekelijkse boerenmarkt wordt opnieuw gehouden in het stedelijke centrum van het gebied waar het zijn naam aan ontleent, precies waar er een grote promenade is tussen drie onmiskenbare punten; het gemeentelijk stadion, het centrum en de huidige gemeentekantoren van Maspalomas. Veel lokale producten en ook biologische groenten en fruit.

Zondagochtend Teror

El mercadillo de Teror, een van die dingen die bij zo ongeveer iedereen wel populair is, is de lokale markt. In de directe omgeving van het zuiden zijn vooral die van San Fernando en Mogan populair. Op zondagochtend is daar de lokale markt. Een hele leuke markt waar je overal hapjes van lokale producten krijgt aangeboden, zoals kaas en meloen met ham en crackers met een tomatenjam, Ja u leest het goed. Geen idee wie dat bedacht heeft maar het was heel lekker.

De markt is opgesteld rondom de Basilica de la Virgen del Pino en die stamt uit de 18e eeuw en heeft een sierlijke architectuur. Je kunt er gewoon naar binnen om even te kijken. De basiliek en Teror zelf ook zijn een bedevaartsoord. In de 15e eeuw is hier een heilige maagd gespot en in de 17e eeuw is een beeld van haar naar Teror gehaald om te zorgen voor regen en sindsdien is Terorneen bedevaartsoord. De huizen rondom de basiliek zijn heel oud en heel fraai gebouwd met mooie aangehangen balkons.

Zaterdag- en zondagochtend San Mateo boerenmarkt

Rondom de markt is het zo gezellig in het dorp, dat veel bezoekers besluiten langer dan een dagje te blijven. Ze genieten hier van alle verse producten die net van het land komen. De regio heeft zoveel meer te bieden dan wijn – probeer ook eens de (vooral verse) kazen, de honing, het gebak, het brood en uiteraard het heerlijke groente en fruit dat hier uitbundig groeit. De echte lekkerbekken komen hier ruim aan hun trekken! Ook als je niet zelf wilt koken, kun je in San Mateo terecht om van de lokale keuken te genieten. De vele restaurants doen heerlijke geuren naar buiten waaien die de bezoeker verleiden om binnen te stappen en te genieten. We wensen je veel culinair plezier San Mateo!

Zondagochtend Jinamar

Een kleine markt in Jinamr maar wellicht toch wel leuk. Het handelt hier om tweedehands, groenten en fruit en planten. Met dank aan Yvette Esp voor de foto en de informatie.

Scroll naar boven