playa-de-mogan.jpg

Playa de Mogán

Relax in de zon met een koel drankje of peddel met een kajak door de kleine baai van het Playa de Mogán. Je kunt hier kleurrijke vissen spotten die langs de golfbreker zwemmen. Ook zie je luxejachten de jachthaven in en uit varen.

Het zachte, goudgele zand van het Playa de Mogán is Saharazand dat hiernaartoe is getransporteerd. Huur een ligstoel en parasol, bestel een verfrissend drankje bij een van de strandkiosken en geniet van een lange dag pure ontspanning.

Zodra de zon je te heet wordt, neem je een verfrissende duik in het heldere water. De baai van het Playa de Mogán wordt bijna geheel omsloten door de haven en de golfbreker, waardoor het een veilige en aangename plek is om te zwemmen. Het kalme water is bovendien een geliefd plekje van allerlei zeedieren. Huur een snorkel om de scholen vissen van dichtbij te zien die vlak bij de golfbreker eten zoeken.

Je kunt je niet alleen in het water van het Playa de Mogán vermaken, maar ook erop. Een jetski is ideaal om de kustlijn in de omgeving te verkennen. Als je het liever rustiger aan doet, huur je een kajak of waterfiets.

Maak een wandeling langs de ronding van de baai naar de haven, waar vissersboten aanmeren met hun vangst. Flaneer tegen etenstijd over de promenade richting een van de restaurants aan zee. Je kunt voor tapas of verse vis gaan, maar Italiaans en Chinees behoren ook tot de mogelijkheden. Sommige bars blijven 's avonds nog lang open. Vergeet niet om onderweg omhoog te kijken, want de sterrenhemel is hier fenomenaal.

Video Playa de Mogán

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!