maspalomas-strand.jpg

Playa de Maspalomas

Maspalomas is de oudste badplaats in het zuiden van Gran Canaria en behoort tot de gemeente San Bartolomé de Tirajana. De plaats valt met de buurplaatsen San Fernando, Playa del Inglés en San Agustín binnen de toeristische agglomeratie die zich profileert als "Costa Canaria".

Maspalomas ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan. De plaats bestaat voor het grootste gedeelte uit vakantiewoningen met de bijbehorende infrastructuur en een golfterrein. In het oostelijke deel wordt de plaats door de "Dunas de Maspalomas" van de zee gescheiden.

De duinen in het zuidoosten van Maspalomas zijn ongeveer zes kilometer lang en één tot twee kilometer breed. Ze bestaan uit fijn zand dat als verpulverde zeeschelpen door de branding werd aangespoeld. In de duinen ligt het enige officiële naturistenterrein van Gran Canaria. Bij de 68 meter hoge vuurtoren El Faro uit 1889 ligt het natuurgebied "la Charca de Maspalomas", waar veel watervogels broeden. De duinen en "la Charca" zijn sinds 1987 beschermd als natuurgebieden. De duinen liggen tussen de stranden van Faro de Maspalomas en Playa del Ingles.  

Als je vanaf de Vuurtoren langs het strand richting de duinen lopen, kom je bij Punta de Maspalomas, dat aansluit op Playa del Inglés. Feitelijk is het hetzelfde strand, dat op dit punt van naam verandert. Voor veel bezoekers vormt de wandeling van het ene eind naar het andere al snel onderdeel van een gezonde dagelijkse routine.

Er is veel veranderd sinds 1889, maar Maspalomas is nog steeds de perfecte plek om te ontspannen, te genieten van de zee of gewoon lekker te zonnen. Dat zal nooit veranderen! Eveneens onveranderd is de trouwe vuurtoren, die voorheen waakte over de schepen die de Atlantische Oceaan overstaken en nu jaloers naar de badgasten kijkt die hun dagen doorbrengen in het milde zonnetje van Maspalomas.

Video Playa de Maspalomas

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!