Amadores-strand.jpg

Playa de Amadores

Tussen Puerto Rico en Puerto Mogán aan de zuidwestkust van Gran Canaria ligt het strand Playa de Amadores. Deze uitgestrekte baai, goed beschermd tegen de oceaan, heeft een 800 meter lange strook goudkleurig zand en kristalhelder water. Playa de Amadores is eigenlijk één groot openlucht zwembad.

Het witte zand voelt in het begin wat onwennig, maar je voelt je hier al snel thuis. Doordat het strand kunstmatig is aangelegd kan je zeer ver in het water gaan en door de baaivorm is op het strand weinig golfslag.

Balspelen en luisteren naar luide muziek zijn niet toegestaan ​​en hoewel de sfeer meestal rustig is, brengen gezinnen hier hun tijd door, aangezien het zand perfecte omstandigheden biedt voor kleine kinderen om veilig rond te rennen en te spelen.

Verfrissende drankjes, tapas en heerlijke zeevruchten worden aangeboden in een goed assortiment van bars en restaurants direct achter het strand.

Playa de Amadores ontving in 2004 de prestigieuze Blauwe Vlag, een onderscheiding voor stranden die hoge normen hebben bereikt op het gebied van waterkwaliteit, milieueducatie, veiligheid en beheer.

Er zijn douchefaciliteiten op het strand en Global bussen 90 en 91 rijden vanuit de meeste gebieden regelmatig naar het strand en zijn een goedkope manier om te reizen. Er is ook goedkope parkeergelegenheid in de buurt.

Een dagje heerlijk vertoeven op dit strand is dan ook gegarandeerd!

Video Playa de Amadores

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!