TerorMarkt-1.jpg

Teror

El mercadillo de Teror, een van die dingen die bij zo ongeveer iedereen wel populair is, is de lokale markt. In de directe omgeving van het zuiden zijn vooral die van San Fernando en Mogan populair.

Maar er is meer....

In het noorden van Gran Canaria ligt Teror, een heel fraai en leuk stadje dat normaal gesproken al de moeite waard is. Teror ligt redelijk dichtbij Las Palmas.

Op zondagochtend is daar de lokale markt. Een hele leuke markt waar je overal hapjes van lokale producten krijgt aangeboden, zoals kaas en meloen met ham en crackers met een tomatenjam, Ja u leest het goed. Geen idee wie dat bedacht heeft maar het was heel lekker.

Ook de dorpjes in de omgeving zoals Arucas en Moya en Firgas presenteren zich daar.

De markt is opgesteld rondom de Basilica de la Virgen del Pino en die stamt uit de 18e eeuw en heeft een sierlijke architectuur. Je kunt er gewoon naar binnen om even te kijken. De basiliek en Teror zelf ook zijn een bedevaartsoord. In de 15e eeuw is hier een heilige maagd gespot en in de 17e eeuw is een beeld van haar naar Teror gehaald om te zorgen voor regen en sindsdien is Terorneen bedevaartsoord. De huizen rondom de basiliek zijn heel oud en heel fraai gebouwd met mooie aangehangen balkons.

De gezelligheid spat er overal van af, de mensen zijn vriendelijk en je kunt op een van de vele terrasjes even lekker een koffie of een thee doen.

Teror heeft ook een parfum-museum en daar loop je vanzelf langs over markt. Als je er langs loopt ruik je het al. Dus geen parfum op doen 's ochtends want als je daar langs bent geweest ruik je beslist een uur lang heel lekker.

Wij hebben tijdens onze wandeling daar in de ochtenduren lokale mensen hartstochtelijk horen zingen. Het beroerde ons hart, zo mooi. Om 1 uur begint de muziek op het plein voor de basiliek en dat is natuurlijk ook weer een belevenis apart.

Overweegt u te gaan? Ga dan beslist niet later weg dan 09.30 vanuit Playa del Ingles. Rijd over de snelweg naar Las Palmas en houdt Tamaraceite aan bij de splitsing van de snelwegen en volg vanaf de splitsing gewoon de borden Teror. Het laatste stuk is heel mooi door de bergen en veel natuurschoon omhoog naar Teror. Die weg wordt vernieuwd (lees verbreed) en is voor een groot stuk al klaar. Kom je Teror binnen dan zie op een gegeven ogenblik voor je in de verte een busstation. Probeer dan een parkeerplek te vinden. De rest loop je in 10 minuten.

Als je terug gaat om een uur of 12 a 1 volgt de beloning, Overal staat alles vast met dikke file's en jij rijdt zo weg.

Heb je nog zin en tijd? Op de terugweg kan je nog even langs Firgas, als je dat nog nooit gezien hebt. Daar is een hele leuke getrapte waterval. Zeer de moeite waard en het is nauwelijks om.

Video Teror

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!