telde.jpg

Telde

Ontdek de oudste stad van Gran Canaria. Buiten zijn meer dan 100 honderd archeologische sites, sporen van hun pre-Spaanse verleden, heeft Telde, ten zuidoosten van Gran Canaria, een rijke religieuze geschidenis in altaarstukken, in een prachtige koloniale huizen erfgoed - kleurrijke en grote balkons-, en schattige smalle geplaveide straatjes. Het hart van de oudste stad van het eiland is vol met kleine koninkrijken met hun eigen kerken en pleinen, die worden genoten in de schaduw van hoge bomen. Het historische Telde, verrast in elk van zijn hoeken.

Zie de kerk van San Juan Bautista en het Museo León y Castillo. De teldense schoonheid ligt in zijn wijken. San Juan, zijn patroonheilige, is klein en elegant, met de uitmuntendheid die hun adellijke huizen geven, zijn plein en het schitterende Vlaamse altaarstuk van de kerk van San Juan Bautista. Na het zien van het Casa Museo León y Castillo en de kerk van San Pedro Martir, verschijnt de wijk San Francisco. Rustig en pittoresk, geeft het veel schoonheid in uw straat Altozano, in vroeger bewoonde grotten van Baladero of op het honderdjarige aquaduct dat zijn naam draagt, een echt symbool van de stad. En tot slot, San Gregorio, met zijn Virgen van Los Dolores.

Video Telde

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!