sardina-del-norte.jpg

Sardina del Norte

Jaren geleden was Sardina een van de vele havens op het eiland waar landbouwproducten werden verhandeld. Het diende ook als toegangspoort voor andere producten. Het kleine havengebied heeft nog steeds zijn charme en zijn natuurlijke omgeving behouden, samen met het feit dat het door de geschiedenis heen als schuilplaats heeft gediend voor veel verschillende boten.

Er zijn twee zeer relevante fasen die verband houden met de baai van Sardina del Norte. De eerste, tijdens de 15e en het begin van de 16e eeuw, viel samen met de periode van gevechten om de verovering van het eiland en een halve eeuw kolonisatie die daarop volgde. De tweede periode, in de 19e eeuw, was opnieuw een echt belangrijke tijd voor de haven.

De geografische ligging van Sardina del Norte werd als strategisch beschouwd voor de Castiliaanse veroveraars. Omdat het tegenover Gáldar lag, destijds de stad waar de guanartemes of koningen van het eiland woonden, dachten ze dat het de ideale toegangspoort zou zijn waardoor ze met geweld het politieke centrum van het pre-Spaanse Gran Canaria konden overnemen.

Kort na de verovering bleef de haven van Sardina een vrij belangrijke plaats voor de suikerhandel, hoewel de relevantie ervan in de tweede helft van de 16e eeuw afnam toen de haven van Las Isletas (tegenwoordig bekend als Puerto de la Luz) zich ontwikkelde tot de belangrijkste haven van het eiland. haven en doordat de suikerindustrie op Gran Canaria wegviel.

Het verstrijken van de tijd heeft echter niets van de verleidelijke charme van de baai weggenomen. De charme van vandaag straalt door op deze vredige, eeuwenoude camping, in de vorm van een vissershaven en strand met hun eigen bijzondere kwaliteiten.

Video Sardina del Norte

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!