san-agustin.jpg

San Agustin

San Agustin grenst aan het gekende Playa del Ingles. Op de landkaart is San Agustin dan ook gelegen in het zuiden van Gran Canaria. Het is een deelgemeente van San Bartolomé de Tirajana. Samen met Playa del Ingles en Maspalomas is San Agustin de Costa Canaria. Landbouw en het toerisme zijn de belangrijkste inkomsten voor San Agustin. Te voet kan u deze badplaats bereiken via de panoramische wandelboulevard.

San Agustin is via de GC-1 autosnelweg (Autopista del Sur de Gran Canaria) gemakkelijk bereikbaar met de auto. Ook het openbaar vervoer zorgt voor een eenvoudige verbinding met San Agustin. Deze toeristische badplaats is ontstaan in 1962.

Het is toen gebouwd op een immens groot landgoed van een rijk Spaans edelman "Conde de la Vega Grande”, die uitgestrekte bezittingen had in het zuiden van het eiland. Met de naburige plaatsen Maspalomas en Playa del Inglés vormt San Agustin de Costa Canaria.

San Agustin heeft een bijzondere band met Zweden, hetgeen blijkt uit het grote aantal Zweedse winkels, bars en restaurants en de aanwezigheid van een Zweedse school en een Zweedse kerk. Met de Clinica Roca is het een van de weinige plaatsen in het zuiden van Gran Canaria met een modern ziekenhuis. In San Agustin zijn er geen winkelstraten maar er is wel een kleinschalig winkelcentrum (Centro Comercial).

Het strand van San Agustin is zeer rustig gelegen, en de ideale plek om te chillen. Het is dan ook veel minder druk dan het naburige Playa del Ingles. Een gedeelte van het strand is met kiezels en keien, maar het grootste gedeelte is zandstrand. Ook hier kan je ligstoelen en parasols huren. Het strand is ideaal voor kinderen omdat het deels beschermd ligt van golfslag door de aanwezige rotsen.
e kan er u ook redelijk ver in het zeewater begeven zonder kopje onder te gaan. Snorkelaars en scubaduikers zie je hier dan ook regelmatig. De stranden van San Agustin zijn Playas del Veril, Playa de Las Burras en Playa de San Agustin.
Op de strandboulevard kan je op een terrasje genieten van het uitzicht op de Atlantische oceaan. De overigens brede en mooie boulevard geeft verbinding naar Playa del Ingles, dat op ongeveer 20 minuten wandelafstand ligt. In de andere richting “Punta Morro Besudo” en Bahia Feliz, wordt de boulevard iets minder breed en steiler.

Vanaf hier heb je prachtige uitzichten op de rotsen en kan je de bewegingen van krabben, sportvissers en golfslag gadeslaan. Op het einde van het strand bevindt zich de Cañada de San Agustin, een rivier die zijn oorsprong vindt in het gebergte van Gran Canaria.

Video San Agustin

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!