Mogan.jpg

Puerto de Mogán

Wil je een bijzondere plek ontdekken op Gran Canaria? Dan is Puerto de Mogán iets voor jou. Het schilderachtige plaatsje wordt ook wel het ‘Venetië van de Canarische Eilanden’ genoemd. Het is er namelijk minstens zo mooi als in de Italiaanse stad!

Puerto de Mogán ligt aan de zuidkust van Gran Canaria. Het plaatsje doet idyllisch aan, door haar ligging in een prachtige vallei. Witgekalkte oude visserswoningen met felgekleurde kozijnen steken fel af tegen de bergen en kliffen van de omringende kloof Barranco de Mogán. Je zult er daarnaast geen hoogbouw zien, waardoor het plaatsje een schattig karakter heeft.

Puerto de Mogán is een havenplaats bij uitstek. De vissers- en jachthaven zijn met elkaar verbonden via schilderachtige grachtjes. Via mooie bruggetjes kun je het water oversteken. Het doet hierdoor zeker aan als Venetië. Op-en-top romantiek!

Slenter langs de grachtjes, bewonder de idyllische witte huisjes en geniet van de prachtige flora en fauna in de straten. In het helderblauwe water is trouwens ook genoeg te zien; allerlei soorten vissen trekken aan je voorbij.

Trek gekregen in zo’n visje? Ga dan naar de jachthaven, die wordt gezien als het centrale punt van het dorp. Aan de haven zijn tal van restaurants te vinden, waarbij vis die dezelfde dag is gevangen de menu’s domineert.

Verser wordt het niet! En na het eten hoef je niet direct naar jouw verblijf te gaan, want in de restaurantjes en barretjes is het levendig tot in de vroege uurtjes. Spaanse gezelligheid gegarandeerd!

Alsof al dat moois nog niet genoeg is, heeft Puerto de Mogán nog een ander groot pluspunt. Je vindt er namelijk ook een strand! Het cirkelvormige Playa Mogan is een gouden zandstrand van zo’n 400 meter dat beschut in een baai ligt. En doordat het zeer geleidelijk in zee afloopt, is het een ideale plek voor gezinnen.

Huur een ligbedje en parasol en beleef een comfortabele stranddag. Actieve vakantiegangers zijn bij Playa Mogan ook aan het juiste adres. Je kunt er namelijk de mooie onderwaterwereld ontdekken door te gaan duiken of snorkelen.

Video Puerto de Mogán

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!