Mogan.jpg

Puerto de Mogán

Puerto de Mogan is een pittoresk vissersdorpje aan de zuidwestkust van Gran Canaria. Vanwege de kanalen en bruggen wordt het plaatsje ook wel eens Klein Venetië genoemd. In de jachthaven vind je verschillende restaurants en bars, en in de oude stad zijn aparte, mediterrane woningen en huisjes tegen de heuvels opgebouwd.

Hier kun je uiteraard allerlei soorten verse vis proeven in de verschillende visrestaurants rondom de jachthaven. Ook de traditionele en internationale keuken zijn hier te verkrijgen. Loop eens rond over de promenade en ontdek de verschillende bars, cafés en restaurants.

Bewonder hier de kleurrijke onderwaterwereld als duiker of snorkelaar. Hou je niet van duiken of snorkelen, ga dan eens mee met een gele onderzeeër. Hiermee ga je op verkenningstocht over de zeebodem. Of ga eens mee met een bootexcursie die je naar de open zee brengt om daar walvissen en dolfijnen te spotten

De zee is hier kalm en door het fijne zand kun je hier lekker ontspannen en genieten van je stranddag. Door de vorm van het strand en de geleidelijke afloop in de beschutte baai is het bovendien zeer geschikt voor kinderen.

Video Puerto de Mogán

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!