fataga.jpg

Fataga

Dit idyllische bergdorp ligt in het "dal van de duizend palmbomen". Het dorpje ligt dromerig, op een heuveltop geplakt en wordt omringd door machtige bergflanken. Het weelderige groen van omliggende plantages en fel gloeiende Bougainvilles omkaderen teder het kleine dorpje. De liefdevol gerestaureerde witte huizen met hun rode dakpannen en de smalle geplaveide straatjes geven deze plek een heel speciale uitstraling. Bij de eerste blik op het pittoreske Fataga zal iedereen onvermijdelijk verkocht zijn.  Wie wil worden omhuld door de atmosfeer moet alleen dwalen door de geplaveide straatjes, bezoek de enige kerk, San Jose, zijn museum, of een oude watermolen. Meer voor vakantiegangers zijn restaurants en souvenirwinkels en reizen per kameel door haar kloof, ook wel bekend als Vallei van de Duizend Palmen. Een exotische tour in een landschap met uitzicht naar duizeligheid.

Video Fataga

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!