tapas kop

 

Tapas avond in Las Palmas

 

Elke donderdag vindt in de oude stad (Vegueta) van Las Palmas de "Noche de Tapas" plaats van 20:00 uur tot middernacht. Rondom het voetgangersgebied in Calle Mendizábal en in de aangrenzende zijstraten boven de markthal "Mercado de Vegueta" kun je op deze avond smullen en genieten van een grote verscheidenheid aan tapas.

Veel restaurants en bars bieden tapas plus een drankje aan voor ongeveer € 3,00 en als je wat meer honger hebt, kun je een extra tapa krijgen voor € 2,00 meer. We raden je echter af je maag te vullen in de eerste tapasbar, omdat het aanbod in de talloze restaurants en bars enorm is.

 

tapas 2

 

Ook wij hadden de "Noche de Tapas" in het oude centrum van Las Palmas bezocht en begonnen rond 20:00 uur aan onze wandeling over de voetgangerszones rond de Santa Ana-kathedraal. Direct onder het voetgangersgebied (Calle Mendizábal) is er een betaalde parkeerplaats, direct bij de markthal (Mercado de Vegueta), vanaf hier is het slechts een paar meter naar de "Noche de Tapas".

 

tapas 3

 

De parkeerplaats kost ongeveer € 6,00 euro voor 4:00 uur en is ideaal gelegen direct aan de snelweg met zeer goede verbindingen in alle richtingen. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van de Global bus, die op donderdag tot 03:00 uur naar het zuiden van het eiland rijdt.

 

tapas 4

 

We hadden vrijwel elk tapasrestaurant bezocht, want het aanbod aan heerlijke tapas in het oude centrum van Vegueta is enorm. Rond 22:00 uur wordt het echter behoorlijk druk in de voetgangers gebied "Calle Mendizábal" en sommige Spanjaarden verwarren tapas met alcohol, dus de lokale politie is altijd aanwezig om een ordelijk proces te garanderen.

 

tapas 1

 

De Noche de Tapas is in ieder geval een bezoek waard en moet je zeker een keer bezoeken.

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!