auto-huren-gran-canaria-groot.jpg

Autoroutes op Gran Canaria

Autorijden in Gran Canaria is natuurlijk een heel stuk relaxter dan in Nederland. De mensen rijden een stuk rustiger en daarbij is het véél minder druk op de weg. En grappig genoeg houdt iedereen zich over het algemeen ook netjes aan de snelheid. Oh, en files? Pff, die zijn er bijna niet! Op Gran Canaria rijd je overigens ook gewoon rechts, maar rechts heeft niet automatisch voorrang! Rotondes zijn vaak tweebaans (gewoon de uiterste baan pakken totdat je het systeem begrijpt) en de in-en uitvoegstroken iets korter dan in Nederland. De maximale snelheden staan ook keurig netjes aangegeven op borden langs of aangeduid óp de weg. Canario’s zijn trouwens wel iets minder goed in het gebruiken van hun richtingaanwijzers, ​dus let daar goed op! 

Autorijden op Gran Canaria is eigenlijk vrij simpel, want het eiland heeft maar enkele snelwegen. Deze snelwegen lopen bijna het hele eiland rond (GC-1, GC-2 en/of GC-3). Deze snelwegen hebben maar 2 of 3 banen en weggebruikers blijven vaak lekker met 80 km / uur op dezelfde baan tuffen.

Flitsers staan trouwens overal netjes aangegeven, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ook de snelheidslimiet wordt overal op borden aangeduid, dus makkelijker kan het haast niet.

Hoe zijn de wegen in het binnenland van Gran Canaria?

De laatste jaren is men druk bezig met het opknappen van de wegen in het binnenland van Gran Canaria. Alle wegen zijn goed begaanbaar. Op veel bergwegen zie je dat het recent geasfalteerd is en dat er nieuwe vangrails zijn neergezet. Zoek je online naar foto’s van bepaalde wegen dan geeft dit dus niet altijd een actueel beeld, zeker niet als de foto’s van een aantal jaar geleden zijn.

Tips voor autorijden in Gran Canaria

  • Neem altijd een paar flesjes water mee in de auto (vóóral wanneer het warm is)
  • Water kan een als tijdelijke noodoplossing dienen bij een gebrek aan ruiten- of koelvloeistof
  • Neem altijd een first aid kit, gevarendriehoek en reflecterend vest mee (die laatste 2 zijn zelfs verplicht) en vanaf 1 juli eventueel ook een V-16 help flash licht
  • Ga je een auto huren of kopen? Dan is een airco ook geen overbodige luxe

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!