nieuwjaar2023

Ooggetuigenverslag van de Nieuwjaarsreceptie

Al vroeg in het Nieuwe Jaar was het zo ver. Op uitnodiging van het bestuur werden op zondag 8 januari 2023 om 15.30 de leden verwacht in bar De Lantaarn in C.C. Gran Chaparral voor een borrel en diverse hapjes om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar.
We werden bij aankomst door de voorzitter Rob Zoet en zijn partner Monique welkom geheten en door de gastheren Toni en Bart van de Lantaarn direct vergast op een kir, waarna voor de meesten nog vele drankjes volgden in combinatie met de geserveerde tapas, gevulde eitjes en vele andere lekkere hapjes.
Aan de uitnodiging bleek door velen gehoor gegeven, want het zag tegen half vier al “zwart van de mensen”. In de loop van de middag bleek dat de door het bestuur gearrangeerde twee muzikanten met daverend muzikaal succes inhoud gaven aan deze binnenkort verboden uitdrukking. De live gezongen songs van Kenneth Shearman en zijn sidesinger met hun gevarieerde opzwepende soulklanken en bekende tophits was een voltreffer die velen op de dansvloer kregen. Het optreden werd met ruim een half uur durende toegift verlengd!
Kortom: de sfeer was buitengewoon relaxed en alle aanwezigen genoten met volle teugen van de muziek en elkaars aanwezigheid met veel gekeuvel.

Bij zijn korte welkomstwoord vroeg de voorzitter ook een ogenblik stilte voor het recente overlijden van Bram Verheij en het onverwachtse dramatische verscheiden van Arie Wezeman op 3 januari.
Sommige leden waren lange tijd, mede door corona uit beeld geweest en troffen weer oude bekenden. Ook de mix van Nederlanders en de vele aanwezige Belgische leden was hartverwarmend. De locatie had dan ook niet beter kunnen worden uitgekozen.
In totaal waren er maar liefst 96 leden aanwezig, een record. Opvallend positief was het grote aantal nieuwe leden. Een aantal aanwezigen keek al enthousiast uit naar hun komende deelname aan de georganiseerde uitstap naar het noordwestelijke deel van het eiland op 7 februari a.s.
Al met al een zeer geslaagde happening die aangeeft dat er door het nieuwe bestuur weer veel leven in de brouwerij van de NVGC is gebracht.
Hartelijke clubgroeten van de alom aanwezige ad hoc reporter

Wim Bruinzeel

nieuwjaar2023 2