Dagtrip/Bustocht 7 februari 2023

Op dinsdag 7 februari 2023 gaan we weer een dagtrip/bustocht doen! Het doel is natuurlijk een gezellige dag maar omdat we toch onderweg zijn stoppen we ook nog wel hier en daar.

cactus

1. Cactustuin Aldea

Hier brengen we een bezoek aan de cactustuin en drinken we gezellig koffie.  Zes meter. Zoveel meet de hoogste cactus van Cactualdea Park, de onbetwistbare protagonist van de beste foto's die deze ongelofelijke tuin schenkt. En zo is het gebruikelijk dat bij het doordringen van het grootste cactussenpark van Europa men zich verrast over de enorme grootte van de vele exemplaren van de meer dan 1200 soorten die hier hun thuis vinden. Een gebied van 15.000 vierkante meter in La Aldea de San Nicolás in het westen van Gran Canaria die men doorkruist in een vlotte en plezierige wandeling van een uur.

Een cactarium met palmbomen, aloë's, pauwen en schildpadden

Cactualdea biedt veel meer dan alleen stekelige planten uit exotische plaatsen zoals Madagascar. Tussen het kabbelend water, net voorbij het amfitheater, barst de kunstvulkaan uit in de richting van de trappen die leiden naar de prachtige tuin. Een groot stenen pad loopt doorheen het cactarium waar oneindig veel cactussen te ontdekken zijn omgeven door palmbomen, aloë's en kardoenen terwijl vrij rondlopende pauwen, eenden, schildpadden en ezels zorgeloos toekijken. Daarna komt het bezoek aan de grot aan de beurt en natuurlijk wat hapjes eten in de bar of souvenirs kopen.

Casa Romantica

2. Lunch

We lunchen bij Casa Romantica in San Pedro, in de valei van Agaete, een 'biosphere' restaurant waar we originele Canarische producten kunnen gaan eten. Echte kwaliteit en een aanrader!

LasBerrazales

3. Finca la Laja, Bodega de las Berrazales

Een heuse koffie- en wijnplantage waar we ons laten rondleiden en natuurlijk laten verwennen met een heerlijk drankje met een klein hapje. Dit mag u niet missen.

We vertrekken om 9:00 uur bij Calle Holanda (vlakbij tennis Holycan) in Playa del Ingles. Onderweg zullen wij u informeren over bezienswaardigheden waar wij langs komen.

De kosten voor u als lid zijn € 30,00 per persoon inclusief de bus, de koffie bij Cactuspark en de koffie en drankje en hapje bij Berrazales en natuurlijk inclusief de culinaire lunch. Niet inbegrepen is de drank in het restaurant. Niet-leden betalen € 45,00.

De velden gemerkt met een * zijn verplicht!

Indien u meer mede-leden wenst op te geven, dan s.v.p. een nieuw aanmeldingsformulier invullen.