foto-voorblad.jpg

NVC Clubnieuws

September 2022 - jaargang 49 nummer 379

Van de voorzitter‍

Het bestuur heeft afscheid genomen van Joyce Avé en Mieke Cornelis en ook hier namens de leden en het overige bestuur onze dank naar beiden voor hun inzet de afgelopen jaren. Op de komende ALV kom ik hierop terug.

Dit jaar verschijnt Clubnieuws een maand eerder dan gebruikelijk en dat heeft vooral te maken met het Leids Ontzet dat plaats vindt op 3 oktober. Bent u op het eiland? Schrijf u in voor deze gezellige leden-bijeenkomst.

De afgelopen zomer is Colin door gegaan met het verzamelen en publiceren van nieuws via onze website. Dat ziet er allemaal mooi en interessant uit en mocht u het niet via Facebook gevolgd hebben dan volgt hier de link:


Overigens: heeft u nieuws of weet u van leuke uitjes of heeft u anderszins iets te vertellen?
Stuur het naar het e-mailadres vermeld in de kop van deze nieuwsbrief of via onderstaande button of informeer ons op een andere manier. U kunt het zelf schrijven maar mag ons ook informeren en dan schrijven wij. De leden lezen het graag.


En o ja, Colin heeft een superleuk artikel geschreven:


Ik verheug met er op iedereen weer te zien en deel te nemen aan allerlei clubs, heerlijk!


Rob Zoet

scheidingslijn-klein.jpg
Cafe-bolle-jan.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
de-volendammer.jpg

Leidens Ontzet/Seizoens opening in de Volendammer op maandag 3 oktober!

Beste leden,

Op maandag 3 oktober 2022 openen weer het clubseizoen traditie getrouw bij de Volendammer in de Cita in Playa del Inglés om daar onder het genot van de bekende hutspot het Leidens Ontzet te vieren. Om 12.30 uur gaat het restaurant voor ons open en om 13.00 uur kunnen we aanschuiven voor de lunch. Heerlijke "hutspot met draadjesvlees".

Prijs NVC lid: € 11,00 per persoon en Introducés € 14,00 per persoon, inclusief 1e drankje. Te betalen bij aankomst aan NVC bestuur. Graag gepast betalen!

U kunt zich aanmelden via onderstaande aanmeldingsformulier en deze moet uiterlijk binnen zijn op donderdag 29 september 2022.

Namens het NVC bestuur

scheidingslijn-klein.jpg
andre-logo.jpg

‍‍Andre's Vliegende Hollandse bar

Elke woensdagavond pubquiz in de Andre's Vliegende Hollandse bar. Dat is toch genieten van een heerlijke avond helemaal op z'n Nederlands.

scheidingslijn-klein.jpg
Bowling-club.jpg

Club Bowling

Club Bowling gaat dit seizoen ook (weer) beginnen op vrijdag 28 oktober en speelt om de week op vrijdag om 15.00 uur een paar uurtjes in Holiday World.

We spelen 3 legs en de kosten zijn € 10,00 per persoon. Niet leden betalen € 12,00 per persoon. Schoenen huren kost € 1,00 maar u mag ook gymschoenen meenemen. Drankjes zijn voor eigen rekening. U hoeft alleen maar uw gezelligheid mee te nemen.

Joanne en Erwin Huizinga

scheidingslijn-klein.jpg
De-lantaarn-web.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
new-karolka.jpg

Karolka Zeilen Mogan

Wilt u een keer meezeilen in Mogan? Een lekker dagje op het water? Monique en Rob zijn (weer) heerlijk mee geweest en hebben genoten van een heerlijke dag.
Lees dit:
Dagmara en Marek zijn Polen en resideren al meer dan 10 jaar op een jacht in de haven van Mogán. Zij zijn van oorsprong duik-instructeur maar momenteel uitsluitend bezig met het exploiteren van hun zeiljacht. Een Jeanneau Sun Odysey 49 (15 meter), gebouwd in 2015. Zij delen hun passie voor het zeilen en het leven op het water.

scheidingslijn-klein.jpg
Heineken.jpg
scheidingslijn-klein.jpg

Gmail breekt e-mails soms af. Onderaan uw nieuwsbrief komt dan te staan 'Hele bericht bekijken'. Dit kan zowel in de webversie van Gmail voorkomen als op de mobiele versies voor iPhone en Android. Klik op 'Hele bericht bekijken' om de gehele nieuwsbrief online te bekijken.

scheidingslijn-klein.jpg
statuten.jpg

Statuten in het Nederlands

Wij hebben de Spaanse statuten vertaald naar het Nederlands. Deze Nederlandse versie staat nu op de website (zie button). Het huishoudelijk reglement wordt ook aangepast en daarin komt een verwijzing naar de Nederlandstalige versie van de statuten. Daarmee worden de Nederlandstalige statuten toch wat belangrijker dan 'gewoon een vertaling'.
Bij deze onze oproep aan de leden om onze vertaling te beoordelen.
Let op: De Spaanse statuten blijven altijd de enige die in rechte betrokken kunnen worden.
En wat het nieuwe Huishoudelijk Reglement betreft: dat komt begin volgende seizoen beschikbaar.

Wij horen u graag.

scheidingslijn-klein.jpg
noroads-nieuw.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
fabriek.jpg

De bouw van een zeewater ontziltingsinstallatie langs de GC-500 vordert

De eerste fase van het ambitieuze project "Salto de Chira", de bouw van een zeewater ontziltingsinstallatie langs de GC-500, vordert. (Een zeewater ontziltingsinstallatie is een fabriek waarin zoet water uit zout water wordt gemaakt).

scheidingslijn-klein.jpg
Stefans_garage.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
AnexoIIPerspectief.jpg

Renovatie Anexo II in Playa del Inglés

Er zijn initiatieven om het winkelcentrum Anexo II in Playa del Inglés (langs het strand en de duinen) te renoveren.

scheidingslijn-klein.jpg
NVC Website banner 860x800.jpeg
scheidingslijn-klein.jpg
maspalomas-markt.jpg

Markt Maspalomas gaat binnenkort verhuizen

De markt van Maspalomas gaat binnenkort verhuizen naar Winkelcentrum Aguila Roja in Playa del Inglés.
De voorbereidingen zijn al gestart. Rond het winkelcentrum zijn de locaties van de kramen al op de straat aangebracht.
De definitieve datum van de verhuizing weten we nog niet.

Colin

scheidingslijn-klein.jpg
barbados-clubnieuws.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
luchtballon.jpeg

De man in de luchtballon

Een man in een luchtballon is verdwaald boven het heuvelachtige terrein in het noorden van Gran Canaria. Hij ziet ver beneden zich op de weg een vrouw lopen en besluit een eind te dalen. Als hij een stuk lager in de lucht hangt, roept hij naar haar in het Engels: “Mevrouw! Kunt u mij helpen? Ik heb vrienden van me beloofd hen op te pikken, maar ik heb werkelijk geen enkel idee waar ik nu ben”. De vrouw roept terug: “In een luchtballon op ongeveer tien meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 27 en 28 graden noorderbreedte en 15 en 16 graden westerlengte”.

“Wel, u weet totaal niet waar u bent en nog minder waar u naar toe moet. Een grote massa lucht heeft u gebracht waar u nu bent. U heeft een belofte aan anderen gedaan waarvan u geen idee hebt hoe u die moet nakomen en nu verwacht u dat mensen die onder u staan dit probleem voor u oplossen. U bevindt zich nog in dezelfde situatie als vijf minuten geleden, alleen is dat nu ineens mijn fout”.‘

scheidingslijn-klein.jpg
hospiten-org.jpg
scheidingslijn-klein.jpg

Voor alle informatie die u in dit Clubnieuws niet heeft gevonden verwijzen wij u naar onze website. Heeft u op-en of aanmerkingen dan houden wij ons aanbevolen via de gebruikelijke kanalen.

scheidingslijn-klein.jpg
Nieuwsbrief-sluit-foto.jpg
Vlaggen-1.jpg

 Nederlandse Vereniging Canaria

Asociación Neerlandesa Canaria

Apartado de Correos 302 – 35100 Playa del Inglés