Beschutte stranden op Gran Canaria

Beschutte stranden op Gran Canaria

Zoals gebruikelijk verandert het weer in Playa del Inglés in de maand november: het gaat harder waaien. Met name op het strand en in de duinen begint het dan onaangenaam te worden. 's Ochtends vroeg gaat het meestal nog maar al snel begint de wind door te zetten en wordt het te koud om op het strand te zonnebaden. Maar er is een oplossing die velen van u al kennen

De stranden in het zuidwesten worden steeds aantrekkelijker en we noemen er hier 3:


playa-de-amadores.jpg

Playa Amadores

Playa Amadores is een aangelegd strand, zeer beschut en zeer geschikt voor families met kleine kinderen. Het strand is als het ware omarmd en daardoor zijn er nagenoeg geen golven. Verder kunt u aan alle kanten terecht bij winkels en horeca en zijn de parkeerfaciliteiten prima.

playa-de-tauro.jpg

Playa De Tauro

Steeds populairder wordt het strand van Tauro. Een paar jaar geleden aangelegd en kort daarna is ook een paseo maritimo in ruwbouw aangelegd, maar snel daarna gesloten vanwege allerlei juridische problemen. Momenteel is het strand weer geopend en kunt u Playa de Tauro weer bezoeken. Een strandwacht of enige voorziening is er niet. Alleen Bar Pio Pio is nog open.

Ook de paseo maritimo tussen Amadores en Tauro is nu open en dat betekent dat u gemakkelijk kunt parkeren op Amadores (helemaal rechts) en dan een stukje lopen naar Playa de Tauro. Het strand is ongeschikt voor kinderen: het strand ter plaatse van de vloedlijn is stijl en de golven zijn meestal hoog met lastige terug-rollers. Oppassen dus. Aan de linkerkant mondt een pijplijn uit in het zeewater en daar komt pekel uit van een ontziltingsinstallatie. Daar is het verboden te zwemmen. Aan de rechterkant is een soort rotsplateau gebouwd (omcirkeld op het plaatje), die momenteel weer wordt afgebroken. De stenen worden gebruikt om het terrein achter het strand op te hogen en te egaliseren.

In de nabije toekomst komt er nog een verbinding tussen de baranco's uit Tauro naar zee. Dat is nu geblokkeerd en dat zou bij slecht weer tot problemen kunnen leiden. En dan zijn er nog de plannen om er een echt centrum te bouwen, maar wat daar van terecht komt zullen we moeten afwachten. Maar zeker is dat er nog veel gaat veranderen in Tauro.

playa-del-cura.jpg

Playa Del Cura

Bij laag water kan je gemakkelijk lopend van Playa de Tauro naar Playa del Cura. Ook dit strand is best aangenaam en je zwemt er lekker. Voorzieningen zijn er hier ook nauwelijks maar het dorpje met een supermarkt ligt direct aan het strand.

Al deze stranden hebben gemeen dat het er in de wintermaanden veel aangenamer is dan op Playa Del Inglés. Probeer ze allemaal, het is de moeite waard.

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!