Lief zijn voor elkaar

 

Lief zijn voor elkaar

 

2022, een nieuw jaar vol plannen en nieuwe hoop dat alles weer wordt zoals voor de corona. Ik denk dat vele mensen denken en hopen zoals ik. Het begon allemaal begin 2020 en op 14 maart (notabene mijn verjaardag) gingen wij in totale lockdown, wow dat was wel even schrikken zeg! 6 weken lang alleen voor je boodschappen naar de dichtstbijzijnde supermarkt of naar de apotheek of dokter, meer mocht je niet. Hoe ga je daar mee om? Gelukkig ben ik positief ingesteld en dacht nou dan ga ik mijn dagen anders indelen. Ik begon in de ochtend met ochtendgymnastiek, in de middag een balletje overslaan op een stuk terras met een ligstoel als net.

Was best leuk, ik deed het of met Rob of met Toon die toen door de corona bij ons logeerde, beter dan in het koude Nederland. Het werd iedere keer weer een hele strijd wie het meeste keer de bal in het spel hield, uiteindelijk wonnen Rob en ik met 545 keer! Verder veel lezen en lekker koken samen, dat geeft een goede binding met elkaar en je gaat meer over het leven nadenken. Hoe goed hebben wij het niet, geen oorlog meegemaakt geen hongersnood. Iedereen gaat anders om met tegenslagen maar op dit moment zitten wij allemaal in hetzelfde schuitje, laten wij met elkaar dankbaar zijn en lief blijven voor elkaar ook als het even tegenzit. En natuurlijk ook heel belangrijk blijf sporten, er zijn voldoende activiteiten voor iedereen die de NVC organiseert.
Bijvoorbeeld de tennis op zaterdag, vooral de aftertennis, ik zie dat de mensen genieten van het samenzijn, dat doet mij goed. Soms zit alles mee. Soms zit alles tegen.
Maar we gaan gewoon door.
Blijf lachen en probeer positief te blijven!

Monique Hoogenhuizen