il divo

 

Concert van Il Divo in Maspalomas

 

Vorige week kregen wij thuis zo maar uitnodigingen om naar het concert van Il Divo te gaan, nota bene in het amfitheater van het park in Maspalomas! Fan van Il Divo ben ik nooit geweest, hoewel ik wel wist dat ze mooi kunnen zingen.

Echt hoge verwachtingen had ik er dus niet van. Maar ach; zo vaak wordt er hier niet echt iets georganiseerd en ook nog zo dicht bij huis: dus we zijn maar gegaan ….

Het was de avond na de Algemene Leden Vergadering van de NVC, en tijdens de lunch in El Portalón had ik het erover met mijn tafelgenoten. Sommigen reageerden heel enthousiast want die waren in Nederland naar het concert van Il Divo in de Ziggo Dome geweest. Dat gaf mij wel een extra boost.

In het park was het al heel druk rond half acht ´s avonds. We werden naar onze plaatsen geleid en die bleken vlak voor het podium te zijn; wat een mazzel! Rondkijkend zagen we een geweldige geluids- en lichtinstallatie, een groot scherm en alles gericht op de opkomst van een grote band. Het begin was aanstekelijk, het begon zowaar heel leuk te worden.

Na een kort voorprogramma met niet zulke fantastische lokale zangers (dus prima dat het kort was….) kwam dan eindelijk “IL Divo” het podium op door de rook uit de vele rookkanonnen. Jeetje, zijn het echt wereldsterren? Achteraf zeg ik daar volmondig “ja” op; wat een fantastische zangers met ook een ontzettend goede band als begeleiding. In totaal stonden er wel 20 man op het podium.

De huidige 4 leden van “Il Divo” zijn tenoren uit Zwitserland, Frankrijk, Spanje en de VS. Dit was hun eerste concert na een hele lange verplichte stop in verband met de corona pandemie. Ze presenteerden nu hier in Maspalomas met veel enthousiasme hun “Christmas Tour” en vertelden ook ieder hun verhaal over de eigen kerst belevingen tijdens hun jeugd.

De burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Conchi Narvaéz, hield een korte toespraak met de mannen van Il Divo op de achtergrond en activeerde door een druk op de knop de kerstverlichting van de gemeente.

Zij maakte ook bekend dat een deel van de inkomsten van het concert voor een goed doel waren bestemd, namelijk voor de aanschaf van kerstcadeautjes voor de minder bedeelde kinderen uit de gemeente. Een mooi gebaar!

Zoals ik al eerder zei: Il Divo was fantastisch. De kracht van hun stemmen kwam echt bij iedereen binnen, bij sommige nummers kreeg ik zelfs kippenvel. Het publiek ging er ook helemaal in mee, armen in de lucht met de lichtjes van de telefoon aan en natuurlijk staande ovaties op het eind.

Tevreden kwamen we ’s avonds laat thuis waarna ik nog enkele foto´s en een video op facebook heb geplaatst. De volgende morgen ging vroeg de wekker, het was maandagochtend en dus een zware werkweek voor de boeg, totaal geen zin natuurlijk…...

Ik zet mijn telefoon aan en zie aardig wat activiteit bij mijn facebook-post waaronder ….. de Zwitserse zanger van de Il Divo, Urs! Hij had onder de foto geschreven: “Thank you Karen” (met een smiley met hartjesogen) en mijn foto gedeeld…..nou, toen was ik direct klaarwakker en had gelijk een “smiley” op mijn gezicht…..

 

Karen Kraaijeveld