castillo romeral

 

Kustwandeling van Vecindario naar Castillo del Romeral

 

Vandaag een wandeling rond Vecindario in het zuidoosten van Gran Canaria. We zijn met 35 deelnemers. Ik word om 9:30u opgehaald bijna voor mijn deur door Ingrid. Wilma en haar partner Jan rijden ook mee. Leuk om weer met andere leden kennis te maken. In winkelcentrum Atlantico drinken we een heerlijke cappuccino italiano. Ik was nog niet eerder in dit winkelcentrum geweest en verbaas me over de grootte ervan.

Vanaf hier om 10:30u rijden de deelnemers verdeeld over de beschikbare auto’s naar een nabije begraafplaats. Hier laten we de auto’s achter en volgen we wandelend de kustlijn. Zoals altijd loopt iemand van de organisatie achteraan zodat we niet ongewild deelnemers verliezen. We passeren onder meer huizen die zo dicht bij zee liggen dat je vanuit je raam vrijwel direct kunt gaan zwemmen.

Na de koffiestop lopen we vooral over keien op het strand en af en toe glij ik een eindje ongewild vooruit of word ik door een steentje onder mijn voet gelanceerd. Alles loopt goed af. Onderweg passeren we zoutpannen, een beeld in zee en grote rubberen ringen op het strand. Er ontstaat een levendige discussie waartoe deze ringen kunnen dienen. Misschien hebben ze in het zeewater gelegen en werden er vissen in gekweekt. We weten het niet en lopen door.

Na bijna 10 km wandelen komen we bij een boulevard waaraan ons restaurant ligt: Mama Gata in Castillo del Romeral. We zijn vooraf per mail gewaarschuwd door het vlakwandelteam dat het daar tocht. Maar dat vind ik alleszins meevallen. Ingrid en ik schuiven aan tafel bij Hans, Thomasz en Diego. We hebben het getroffen, want Diego is een professionele vertaler Spaans-Nederlands. We hebben aan tafel een geanimeerd gesprek waarbij we nuttige informatie uitwisselen. O.a. over hoe handig de nieuwe gratis Nederlandse open bankrekening van Banco Santander hier kan zijn. Het keuzemenu wordt ons door de bediening alleen mondeling in het Spaans overgebracht. Met welkome hulp van Diego lukt het om te bestellen wat we denken dat goed smaakt. Ik kies voor een tomatensalade, kip met saus en aardappeltjes en flanpudding toe. Dat blijkt een goede keuze. Diego kiest voor rijst, verwacht een risotto maar krijgt natte gele rijst met schaaldieren. Het lijkt op paella maar is het niet. Het uitserveren van de hoofdmaaltijd gaat vervolgens niet zo vlot. Degenen die stukjes vis hebben besteld, missen een sausje. Diego vraagt om een citroen. Niet duidelijk is waar de citroen vandaan moet komen. Erg ver, we hebben deze uiteindelijk niet afgewacht. Bij de keuze uit 4 nagerechten valt de cornetto in de smaak.

De maaltijd kost 12€ pp inclusief een drankje. Niet veel voor deze copieuze maaltijd. Ik heb de rest van de dag niets meer hoeven eten. De chauffeurs gaan na de maaltijd met taxi’s naar de begraafplaats. Ze rijden met hun auto’s naar het restaurant en halen de rest van de deelnemers op. Om 17:30u zet Ingrid me af bij mijn studio in Playa. Het was een hele fijne dag. Veel dank aan de organisatie en aan die deelnemers die hun auto hebben ingezet om deze wandeling mogelijk te maken.

En mijn katje heeft gelukkig in eenzaamheid de dag kunnen doorbrengen in mijn studio zonder iets te slopen. Hij heeft een passende beloning gekregen.

 

Linda Goldschmeding