route3 kaart

 

Roque Nublo – Las Palmas

 

Deze route is een onwijs leuke trip voor iedereen die gek is op natuur en cultuur. Je rijdt het grootste deel door de bergen en onderweg kom je prachtige dorpjes tegen. Voor de totale route zou je echt een volle dag moeten uittrekken. Eindig je dag in Las Palmas en ga daar vooral lekker een hapje eten bij een authentieke Jamonería.

Voor deze eilandtour op Gran Canaria kun je het route 2 volgen tot aan Roque Nublo.

Op 1.949 meter hoogte en nog geen kwartiertje rijden van Roque Nublo vind je het hoogste punt van Gran Canaria. Pico de Las Nieves ligt precies in het midden van het eiland wat zorgt voor spectaculaire views over hoge kliffen, diepe ravijnen en groene bergtoppen. Ook kun je vanaf hier Roque Nublo en het buureiland Tenerife bewonderen.

Onderweg naar Las Palmas moet je zeker ook even de moeite nemen om te stoppen bij dit bergdorpje Vega de San Mateo. Hier koop je heerlijke streekproducten, afkomstig van de vruchtbare akkers op de terrasvormige heuvels van San Mateo, zoals cactusvijgen, appels, limoenen, mango’s, papaya’s, ambachtelijke broden, geitenkaas en honing.

 

route3 1

route3 2

 route3 3

 

Nog zo’n mooi plaatsje in de regio is Santa Brigida. Het dorpje is omgeven door diepgroene valleien, prachtige palmbomen en beeldschone villa’s met elementen van de traditionele architectuur op het eiland.

Op een steenworp afstand van Santa Brigida vind je de uitgedoofde vulkaankrater Caldera de Bandama met een diepte van 200 meter. De krater geeft je een kijkje in de vulkanische geschiedenis van miljoenen jaren geleden en heeft een doorsnede van maar liefst 1 kilometer. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de top op 575 meter hoogte.

 

route3 4

route3 5

 route3 6

 

Vanaf Bandama daal je langzaam af richting de kust en kom je uiteindelijk uit in de historische wijk Vegueta (Las Palmas). Een persoonlijke favoriet die een bezoek meer dan waard is. Deze wijk is de oudste van Las Palmas (1478) en ademt één en al geschiedenis. Rondstruinen door de smalle straatjes is echt een feestje en bovendien valt er ook genoeg te zien en te ontdekken: van de prachtige Santa Ana kathedraal tot de smalle straatjes en vele kleurrijke huizen in Koloniale bouwstijl.

En zelfs als je geen liefhebber bent van oude gebouwen is er genoeg te zien en te beleven in Vegueta. Zo is er de overdekte Mercado de Vegueta, met lokale lekkernijen en verse groente- en fruitsoorten én zijn er tal van gezellige terrasjes en tapas zaakjes. Kortom, genoeg redenen om een Vegueta te bezoeken.