Route 3

 

Het binnenland van Gran Canaria

 

De meeste mensen die op vakantie naar Gran Canaria gaan zullen niet kiezen voor deze route. Toch is het mijn persoonlijke favoriet! Combineer het zuiden van Cran Canaria met het noorden en zie het droge landschap met cactussen en rotsplanten langzaam overgaan in een groen landschap met dennenbomen, loofbomen en kleurrijke bloemen.

 

binnenland autoroute fataga

 

Ik verblijf in Fataga en dat is waar mijn roadtrip door Gran Canaria start. Via de GC-60 en GC-600 rijd ik langs de Roque Nublo (zie hierboven) naar de Pico de las Nieves, het hoogste punt van het eiland. Onderweg kijk ik uit over de Dam Mirador Los Hornos.

De beklimming van de Pico de las Nievas is een eitje. De parkeerplaats ligt een paar minuten lopen van de top. Op heldere dagen kun je vanaf de Pico de las Nievas de Teide vulkaan op Tenerife zien liggen, maar zoveel geluk heb je vaak niet. Het uitzicht over de Roque Nublo en de verschillende dalen en bergen is natuurlijk ook de moeite.

 

binnenland autoroute nieves

 

Even later sta ik bij de Caldera de Los Marteles, deze krater is een van de bekende bezienswaardigheden op Gran Canaria. Daarna rij je verder naar het oosten van het eiland.
Bar Restaurant Grill La Cueva Jonda is een goede optie om te lunchen. In Agüimes zijn ook verschillende lunchtentjes (en supermarkten) te vinden.
Heb je tijd over? De vallei rondom Guayadeque moet erg mooi zijn. Zelf besluit ik echter om via Agüimes en de GC-550 naar het dorp Santa Lucia de Tirajana te rijden.

 

 binnenland autoroute Sorrueda

Onderweg kan je nog een paar korte wandelingen rondom de Mirador de la Sorrueda en de Mirador La Fortaleza. De laatste plek erg bijzonder. Langs een smal pad op een rots liggen verschillende oude grotwoningen van de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria. Hier komen natuur en cultuur samen, de kunstmatige grotten en ruige dalen liggen zij aan zij.

 

binnenland autoroute route

 

De dag kan je afsluiten met een drankje in Santa Lucia. Veel bars hebben een terras met uitzicht op de groene vallei.

Duur: 3 uur  Afstand: 96 km