Route 2

 

Het zuiden van Gran Canaria

 

Deze autoroute combineert de mooiste stranden van Gran Canaria met een aantal betoverde viewpoints, het onontdekte binnenland en een aantal culturele bezienswaardigheden.

 

zuiden autoroute maspalomas

 

De route door Gran Canaria begint in het zuiden met een bezoek aan de zandduinen van Maspalomas. Deze plek is een van de hoogtepunten van Gran Canaria en het kan er erg druk worden. Zelfs in het hoogseizoen is het er heerlijk rustig rond zonsopkomst. Na een bezoek aan de duinen loop je van het strand van Maspalomas naar Playa des Ingles. Dit is een fijne plek voor een welverdiend ontbijtje met uitzicht over de duinen en het strand. Daarna gaan we verder met de auto. Een korte rit over de GC-1 brengt me naar Playa de Mogán.

Playa de Mogán is een mooi wit zandstrand in een kleine baai. Het is hier gezellig druk in de winter – ook op de boulevard. Een van de Puerto de Mogán bezienswaardigheden is de Zona Arqueologica de Canada de Los Gatos, een van de historische bezienswaardigheden van Gran Canaria. De eeuwenoude opgravingen liggen op een berg vlak naast het strand.

 

zuiden autoroute morgan

 

Via de GC-200 brengt mijn roadtrip me naar het stadje Mogán. In dit stadje is een van de oudste windmolens van het eiland te zien. Wanneer je tussen metersgrote koffie- en theepoten in Mogan loop dan voel je je even Alice in Wonderland.

 

zuiden autoroute presa de las ninas

 

De meeste toeristen komen niet verder dan Mogán. Jammer, want het achterland is zo bijzonder. Via een slingerweg klim je al snel omhoog de bergen in over de GC-605. Daar kan je dalen met sparren en cactussen. Ook hebben de stenen en rotsformaties bijna alle kleuren van de regenboog. Auto’s zijn er nauwelijks op deze route en soms passeer je slechts een enkele fietser. Wat een bikkel ben je dan, als je hier gaat fietsen.

 

zuiden autoroute viewpoint

 

In de loop van de middag kom je aan bij de GC-60, een van de bekendere routes op Gran Canaria. Deze autoroute brengt je naar de knusse dorpen San Bartelome De Tirajana en Fataga. Dit zijn prima plekken om de auto even te parkeren en te genieten van een drankje en Tapas op het terras. Bij Degollada de La Yegua kan je genieten van de ondergaande zon.

Duur: 2:13 uur  Afstand: 92 kilometer