Route 1

 

Het noorden van Gran Canaria

 

Vanuit het zuiden van Gran Canaria rij je via de GC-60 in noordelijke richting. In het witte dorpje Fataga zit een kleine bakker die heerlijke broodjes en koekjes verkoopt.

 

noord autoroute nublo

 

Via El Mirador de Tunte rij je naar de Roque Nublo, een van de bekendste rotsformaties van Gran Canaria. Het beklimmen van de Roque Nublo is een van de activiteiten op Gran Canaria die je eigenlijk niet over mag slaan. De wandeling is voor iedereen met een redelijke conditie te doen. De tocht is maar anderhalve kilometer, maar er zitten wat steile stukken in.

Je moet wel vroeg vertrekken want na 10.00 uur ‘s ochtends kan het lastig zijn om een parkeerplek te bemachtigen op deze hotspot. Bijkomend voordeel van vroeg gaan is dat een groot deel van het pad nog in de schaduw ligt en het niet al te warm is. Je loopt in een klein uurtje naar de top van de rots die uitkijkt over de wonderlijke landschappen van Gran Canaria.

 

noord autoroute valleseco

Via de GC-150 en de Mirrador de Degollada Becara en Tejeda rij je naar de dorpen Vega de San Mateo en Teror. Deze dorpen zijn vooral op zondag interessant om te bezoeken. In Vega de San Mateo is een grote markt met groente en fruit terwijl Teror wordt omgetoverd tot een lokaal bedevaartsoord. Op het kerkplein van Teror kan je heerlijk tapas eten in het zonnetje.

 

noord autoroute teror

 

Vanuit het noorden van Gran Canaria kun je door de bergen terug rijden naar de zuidkust en dan via de GC-1 weer terug.

Duur: 3:11 uur   Afstand:150 kilometer