Parque Norte

 

Parque Norte is ongeveer 40.000 vierkante meter groot. Het is geen puur planten- of florapark, maar een prachtige en op zichzelf staande eenheid van botanische en zoölogische tuinen - bijna een avonturenpark vol met inheemse en exotische flora en fauna.

Er zijn veel kleine en grote hoogtepunten in Parque Norte. Een ding is zeker de grote bananenplantage met zijn ongeveer een kilometer lange natuurpad. Hier worden zes verschillende soorten bananen gekweekt en kunnen bezoekers kennismaken met de veredeling, teelt en oogst van deze heerlijke vrucht. Naast de bananenplantage kan het park ook een palmplantage met een ongelooflijke verscheidenheid aan palmsoorten uit alle delen van de wereld. In het tuincentrum van het park gaat het hart van elke tuinliefhebber sneller kloppen en kan het oog nauwelijks genoeg krijgen van de verscheidenheid en schoonheid van de bloemen en planten. 

In de dierentuin van het park scharrelen allerlei dieren rond. Niet alleen lokale, maar soms ook zeer exotische twee- en viervoeters genieten hier van een heerlijk leven - velen van hen worden met uitsterven bedreigd. Je ontmoet onder andere een groep Braziliaanse tamarin-apen, een grote verscheidenheid aan vogels en in de kinderboerderij wachten onder andere dwergponys, kleine ezels, geiten en Vietnamese hangbuikzwijntjes op de zachte aanraking, vooral de kleine bezoekers.
Vooral de vogels - inheemse en allerlei exotische - die een nieuw thuis hebben gevonden in Parque Norte zijn zowel bewonderenswaardig als opmerkelijk. Naast een groot aantal verschillende soorten papegaaien en toekans, presenteert het park ook de Japanse kraanvogel en een ongelooflijk mooie en diverse collectie kleurrijke en prachtige fazanten en kippenvogels die uniek is in Europa.

Tijgers, leeuwen, giraffen etc. wachten niet op de bezoekers. Daar is een heel simpele reden voor. Het park legt de nadruk op het correct houden van zijn dieren en doet daarom af van iets "spectaculairs" dat niet in zijn natuurlijke omgeving kan leven.

Het park is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur.