kasbah

 

De Kasbah in Playa del Inglés moet plaatsmaken voor nieuw winkelcentrum

 

Een van de oudste shopping malls in Playa del Ingles is De Kasbah, gerealiseerd aan het eind van de zestiger jaren van de vorige eeuw. Dus nu ouder dan 50 jaar. In het vroege Playa was dit zelfs de gelegenheid waar men massaal uit ging. Gelegen in het oostelijke, oude deel vlakbij het strand en tussen vele grote hotel- en bungalowcomplexen was het zeer gewild om tot in de kleine uurtjes uit te gaan.
Ik herinner me nog het dansen op het pleintje. Super gezellig.

Maar langzamerhand kwam de klad er in. En de afgelopen 10 jaar heeft de Kasbah zelfs een onveilige reputatie opgebouwd, hoewel je je kunt afvragen waar dat aan ligt. In ieder geval loopt de Kasbah op haar laatste benen. Het naastgelegen Plaza is al gesloten en de Metro loopt hetzelfde risico. Daar is al gedreigd met de sloopkogel.

Dat dit zo niet langer kan is ook bekend bij de gemeente en de vereniging van eigenaren. Er zijn in het verleden al eens plannen geweest en nu is er weer een plan. Het schijnt dat de onderhandelingen voor een enorme renovatie in een laatste stadium zijn beland. Het gaat volgens zeggen om een investering van zo'n 20 miljoen.

Grotere winkelketens zijn wel geïnteresseerd om zich hier te vestigen omdat er in Playa eigenlijk heel weinig gelegenheid is. Er komt wel het e.e.a. in San Fernando, waar vroeger de markt was, maar dat is toch alweer een eindje weg en de Kasbah is natuurlijk een plek in het centrum van Playa.

Verder is er interesse om het nachtleven op te krikken en een nieuwe impuls te geven. Het lijkt duidelijk dat daar behoefte aan is.

Er is veel publiciteit omtrent deze plannen, in januari was dit ook al 'nieuws'. Maar laten we niet vergeten dat er altijd nog een lange weg te gaan is. Geduld in Spanje is een schone zaak. We houden de plannen voor u in de gaten.