Carnaval Maspaloma 2022

 

Carnaval Maspalomas 2023

 

Het carnaval van Maspalomas in 2023 wordt gehouden van 9 tot 19 maart 2023. Ze vieren het zodra het carnaval van Las Palmas de Gran Canaria eindigt.

Het Carnaval van Maspalomas is een briljante mix van kleur, traditie, muziek, kostuums, praalwagens, dansen, feesten, parades, heerlijk eten en plezier. Maspalomas Carnaval staat bekend om het hebben van enkele van de beste shows en parades die je je kunt voorstellen.

Het is een van de grootste feesten op de Canarische Eilanden. Masopalomas is een plek die buitenstaanders verwelkomt en wil dat ze gaan genieten van hun carnaval en zich laten meeslepen door de vieringen. En elk jaar trekt het Maspalomas Carnaval duizenden nationale en internationale toeristen.

Hieronder ziet u het programma van Maspalomas Carnaval 2023, gepubliceerd door de gemeenteraad van San Bartolomé de Tirajana. Houd er rekening mee dat het onderhevig kan zijn aan wijzigingen.

Carnaval Maspalomas 2023 Programma

Datum

Evenement

Tijd en plaats

Donderdag 9 maart 2023 Inauguración del Carnaval y Gala Gran Dama 20.30 uur - Yumbo
Vrijdag 10 maart 2023

Gala Reinado Infantil

Mogollónn

19.30 uur - Yumbo

23.00 uur - Yumbo

Zaterdag 11 maart 2023

Gala de la Reina

Concierto y Mogollón

21.00 uur - Yumbo

23.00 uur - Yumbo

Zondag 12 maart 2023 Encuentro de comparsas 21.00 uur - Yumbo
Maandag 13 maart 2023 Gala sin Barreras 18:00 uur - Yumbo
Dinsdag 14 maart 2023 Festival coreográfico 20:00 uur - Yumbo
Woensdag 15 maart 2023 Carnaval canino (perro y acompañante) 17:00 uur - Yumbo
Donderdag 16 maart 2023

Gala Drag Queen

Mogollón

21:00 - Yumbo

23:30 - Yumbo

Vrijdag 17 maart 2023

Rescate de la Sardina

Gala del turista

Mogollón

12:00 - Maspalomas

21:00 - Yumbo

23:00 - Yumbo

Zaterdag, 18 maart 2023 Cabalgata del Carnaval de Maspalomas 17:00 - Playa del Inglés
Zondag 19 maart 2023

Recorrido de la Sardina

Lectura del testamento

Entierro de la Sardina + fuegos artificiales

19:00 - Anexo II

20:00 - Anexo II

20:30 - Anexo II

 

Gala de la Reina del Carnaval – Reina, Reina Infantil y Gran Dama
Er zijn verschillende gala's om de verschillende Carnavalskoninginnen te kiezen. De Koningin van het Grote Carnaval, de Koningin van het Kindercarnaval en de Koningin van carnaval. Deze gala's zijn een hoogtepunt van het carnaval. De Carnavalskoningin wordt altijd gekozen uit een verscheidenheid aan kandidaten die prachtige kostuums dragen.

Gala Drag Queen
Dit is een leuke en populaire traditie die begon in de jaren 80 en is blijven groeien en elk jaar glamoureuzer wordt. 14 kandidaten strijden met ongelooflijke kostuums en choreografie om de Drag Carnival Queen te winnen.

Rescate de la Sardina
We weten niet waarom, maar om de een of andere reden is een sardine een icoon van het Maspalomas Carnaval. Tijdens dit evenement draagt een groep "artsen en verpleegkundigen" een stervende sardine om haar te redden. De parade is humoristisch en grappig, met batucada muziek. Zowel toeristen als inwoners worden uitgenodigd om deel te nemen aan de parade.

De Grand Parade
Deze Parade is het hoogtepunt van het carnaval en trekt honderdduizend mensen. Het is een grote optocht met meer dan 100 praalwagens en duurt uren.
De parade toont de creativiteit en humor van de lokale bevolking met de meest originele kostuums en uitvoeringen. In feite is dat het spektakel dat op de nationale televisie wordt uitgezonden. De parade eindigt met een groot straatfeest dat duurt tot het ochtendgloren, met het optreden van verschillende dj's.

Maspalomas Carnaval Parade Route
De route van de Grote Carnavalsoptocht loopt langs enkele kilometers door Maspalomas. De route is over het algemeen elk jaar hetzelfde. Het begint meestal bij de hoofdingang naar Playa del Inglés en baant zich een weg door Avenida Italia, Avenida de Gran Canaria en eindigt bij Yumbo.

Recorrido de la Sardina
Deze parade van de Begrafenis van de Sardine vertrekt vanaf de Avenida de España en loopt door de Voorlopige Vaandrigs in de richting van Playa del Inglés Annex II.

Oorsprong van het Carnaval van Maspalomas
Wat is de geschiedenis van het Maspalomas Carnaval? Carnaval is een van de oudste vieringen ter wereld die meer dan duizend jaar oud zijn. Het begon als een heidense viering waaraan de katholieke kerk later christelijke betekenissen gaf. Carnaval was historisch gezien de laatste gelegenheid om te vieren en excessen te maken voor het begin van de vastentijd, 40 dagen van vasten en onthouding.

Het carnaval van Maspalomas begon meer en meer te groeien in de jaren 1980. Feesten en evenementen maakten kennis met carnaval zoals mogollones (grote geïmproviseerde straatfeesten). Het eerste Miss Travestikarnatival Verkiezingsgala vond plaats in 1986, tegenwoordig bekend als het beroemde Drag Queen Gala. Gedurende de jaren 1990 werd het carnaval van Maspalomas een nog groter en moderner carnavalsfeest.

Het Drag Queen Gala vindt meestal plaats op Vastenavond en bevat 14 genomineerden die strijden in ongelooflijke kostuums en verbluffende choreografie, in de hoop de eer te krijgen voor de titel van Maspalomas Drag Queen.

Carnavalsvrijdag staat bekend als het 'Dagcarnaval' en begint met de 'Redding van de Sardine', een act met batucada-muziek waarmee iedereen kan deelnemen aan de parade die door de stad loopt.

Dan vindt de "Fiesta del Solajero" of Fiesta del Sol plaats met de uitvoering van 40 artiesten en wordt de "Operatie Sardine" uitgevoerd.

De muziek en feesten gaan door tot laat en er is ook een andere act waar de winnaars van alle Queen's gala's aan het publiek worden gepresenteerd. Rond 1 uur begint de 'Salsa Night', waarin verschillende dansscholen op het eiland ongelooflijke optredens zullen uitvoeren en vanaf middernacht met een feest zullen afsluiten.

De Grand Carnival Parade vindt plaats op zaterdagmiddag. Deze parade wordt live uitgezonden op de nationale tv en eindigt met een groot straatfeest met veel dj's.

Het carnaval eindigt meestal op zondag met de 'Begrafenis van de Sardine', een parade die door de stad naar het strand gaat, vergezeld van een grote vuurwerkshow die het carnaval officieel afsluit.