vrachtwagen Transport Spanje

 

Transportsector Gran Canaria staakt vanaf maandag 27 februari

 

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de regionale staking van vrachtwagenchauffeurs op Gran Canaria vanaf maandag 27 februari door. Omdat de transportsector geen einddatum heeft gegeven voor deze staking, bereiden supermarkten en winkels zich voor op het ergste door meer in te kopen. Eilandbewoners en bezoekers moeten rekening houden met acties en een slechte bevoorrading van winkels.

De distributiesector zal de resterende dagen van deze week benutten om zich voor te bereiden op de staking van de transportsector op Gran Canaria, die op maandag 27 februari zal beginnen en van onbepaalde duur zal zijn. Het doel van deze staking is om vrijstelling te krijgen van de tachograaf op Gran Canaria, zonder de controle op de werktijden aan te tasten.

De vrachtwagenchauffeurs op Gran Canaria hebben gezegd ‘genoeg is genoeg’. Na vier maanden van onderhandelingen, vergaderingen en ontmoetingen met verschillende belanghebbenden, is de transportsector op Gran Canaria het wachten op een actie van de regering en bemiddeling om vrijstelling van het gebruik van de tachograaf in de archipel te verkrijgen zat. Als protest zal de sector daarom vanaf maandag 27 februari een staking van onbepaalde duur houden.

De staking zal op regionaal niveau worden gehouden en zal plaatsvinden op Gran Canaria maar ook op Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Omdat het om een werkgeversstaking gaat, zal er geen minimale dienstverlening zijn en zal alleen het vervoer van medicijnen tijdens de stakingsdagen worden uitgevoerd.

De bedrijven willen vrijstellingen voor de Canarische Eilanden voor het gebruik van de tachograaf in die aspecten die niet kunnen worden nageleefd op de eilanden, omdat het geen continentaal gebied is en hen boetes opleveren van tussen de 1.000 en 4.000 euro. De transporteurs willen het gebruik van de tachograaf niet in twijfel trekken wat betreft de controle op de werktijden, waarvan ze de noodzaak verdedigen.

Voor meer Spaans nieuws in het Nederlands: Spanjevandaag