Nieuwe verkeersregels

 

De DGT staat geen 50% korting meer toe voor tijdige betaling van bepaalde boetes

 

Het Department of Traffic (DGT) heeft bestuurders altijd toegestaan ​​50% korting te krijgen op boetes voor verkeersovertredingen als deze binnen 20 dagen worden betaald. Met de introductie van nieuwe wetten en bijgewerkte sancties zijn er nu echter bepaalde boetes die geen korting van 50% toestaan voor tijdige betaling.

Een van de meest opvallende is het rijden met een detector of een radarstoorzender in het voertuig. Met de wijzigingen in de nieuwe verkeerswet kun je door er gewoon een in je auto mee te nemen een boete krijgen van tussen de 500 en 3.000 euro, waarmee het een van de duurste boetes is die Trafico uitschrijft.

Er zijn ook geen kortingen als u een boete krijgt voor het niet overleggen van een bestuurdersidentificatie, omdat deze na de aanhouding kan worden vervalst, en u krijgt ook geen korting op de boete van 1.500 euro opgelegd voor het niet reageren op een meldingsverzoek van de DGT.

Het is ook belangrijk op te merken dat u een boete van 500 euro kunt krijgen voor het rijden met een auto op de openbare weg waarvan de ITV afgekeurd is na de vervaldatum. Als de boete in dit geval echter binnen de vrijwillige termijn van 20 dagen wordt betaald, kunt u kiezen voor de korting van 50%, maar ziet u af van uw recht om in beroep te gaan. Ook kan de betaling niet worden verdeeld of uitgesteld.

Andere situaties waarin geen 50% korting geldt, zijn onder andere 'het veroorzaken van schade aan de weginfrastructuur', dat wil zeggen zowel de weg zelf als de verkeerslichten en borden. Overtreding hiervan kan ook leiden tot een boete van maximaal 3.000 euro en als er reparaties moeten worden uitgevoerd vanwege de veroorzaakte schade, is ook geen beroep mogelijk tegen de sanctie.