te huur

 

Huren op de Canarische Eilanden was nog nooit zo duur

 

Op de Canarische Eilanden was er eind 2022 een nieuw record voor huurprijzen. Eind 2022 werd een stijging van 14,2% gemeld.

Het jaar 2022 eindigde op de vastgoedmarkt van de Canarische Eilanden met een nieuw hoogtepunt voor huurprijzen, de gemiddelde prijs per vierkante meter was € 11,80 eind december 2022, een stijging van 14,2%. Hiermee staan ​​de Canarische Eilanden op de vierde plaats in Spanje wat betreft huurverhogingen. De huren in de provincie Las Palmas waren het hoogst met € 12,60 per vierkante meter, terwijl ze in de provincie Santa Cruz de Tenerife € 10,60 waren.

Dat blijkt uit de laatste analyses van vastgoedportaal Idealista. In vier autonome regio's in Spanje zijn de huren in een jaar tijd met meer dan 14% gestegen. In de regio's Asturië, Cantabrië, Galicië, Valencia en Madrid was er echter geen nieuw record voor vierkantemeterprijzen. 

De duurste stad van Spanje is nog steeds Barcelona, ​​waar de huren zelfs met 25,7% stegen. Daarna volgt de stad Alicante met een stijging van 23,4% en de stad Valencia met een stijging van 20,9%.