sioux city map

 

Sioux City en de nieuwe serie Zorro Reboot

 

Er is al eerder door ons aangekondigd, dat het enige wildwest-pretpark op het eiland de rest van dit jaar gesloten zal zijn. De opnames van een nieuwe Amazon "Mega-Productie", die de beroemde Zorro uit de jaren twintig zal vernieuwen en verjongen, is begonnen met de pre-productie en zal een exclusieve tiendelige serie opnemen rond de beroemde verdediger van "El Pueblo de Los Angeles". Er zit veel geschiedenis achter deze nieuwste locatie voor de komende Hollywood-productie, en het is geweldig om te zien hoe de tanende spookstad mogelijk nieuw leven wordt ingeblazen, met de vooruitzichten om een ​​wereldwijd publiek te bereiken. 

In 1972 ontstond een nieuwe stad in het zuiden van Gran Canaria. Zoals het verhaal gaat, had de naam "Maspalomas" wereldwijde bekendheid gekregen doordat NASA's internationale ruimtestation een rol speelde bij de maanlandingen in 1969. Er verscheen een Hollywood-producent op het eiland die een hele kloof wilde kopen van de adellijke familie van de graven van Vega Grande de Guadeloupe, die tot op de dag van vandaag nog steeds het grootste deel van het toeristische zuiden van het eiland bezit. Volgens de legende hebben ze een prijs van 2 miljoen dollar erfpacht gekregen voor wat nu bekend staat als de Cañon del Águila (Eagle Canyon). Ze weigerden het ronduit te verkopen vanwege de oude regels voor hun landgoederen, bekend als een "Mayorazgo", wat betekent dat ze hun geërfde land nooit kunnen verkopen, maar alleen aan anderen kunnen verpachten.

De producer sloot een deal om niet alleen een kartonnen filmset te bouwen, maar om een ​​echte stad te bouwen, eigenlijk gebaseerd op de geschiedenis van Sioux City Iowa, in de Verenigde Staten, die hij zou kunnen gebruiken voor filmproducties, later zou de "Del Castillos" de stad gaan gebruiken voor hun lopende toeristische projecten, die in 1962 waren begonnen en nodigden bezoekers uit op het eiland en op een echte filmset.

Terwijl Sioux City zich ontwikkelde tot een showplaats voor zowel toeristen als inwoners, arriveerde de beroemde Italiaanse Ledda-familie, die circusvaardigheden met een westers thema bracht, en werd vergezeld door de verbazingwekkende acrobatische en paardensporttalenten van de Salmons-familie, oorspronkelijk uit Engeland, wiens gecombineerde talenten de kernshow vormde met showgirls Can Canning en door de jaren heen hun rokken opschudden.

Samen bouwden ze deze stad uit tot ooit de meest bezochte en populaire toeristische attractie op het eiland, vooral tijdens de hoogconjunctuur van de jaren '80 en '90. Met enorme, open ruimtes werd Sioux City de belangrijkste locatie voor grote muziekevenementen in het zuiden van het eiland, waar zelfs Gloria Gaynor en James Brown hun eigen optredens hadden.

Zorro Reboot

De reboot-serie van "Zorro", van de in Los Angeles gevestigde Secuoya Studios en John Gertz, wordt exclusief gestreamd op Amazon's Prime Video in de VS, Latijns-Amerika en in Spanje. In de hoofdrol Miguel Bernardeau (Guzmán in Netflix-hit "Elite") en Renata Notni uit Mexico, als vlaggenschipserie van Secuoya Studios die een moderne kijk op de held biedt, geregisseerd door Javier Quintas.

De serie van 10 afleveringen is geschreven door Carlos Portela (“Hierro”, “Velvet Collection”), en uitvoerend geproduceerd voor Secuoya Studios door David Martínez, David Cotarelo en Angela Agudo, samen met John Gertz, oprichter van Zorro Productions en een producent van “ The Mask of Zorro” en “The Legend of Zorro” films, in samenwerking met voormalig Sony directeur Andy Kaplan bij KC Global Media, Sergio Pizzolante voor C&T Mobs, en Jesús Torres en Glenda Pacanins bij NoStatusQuo Studios.

Leuke weetjes

  • Het personage El Zorro (de vos) is in feite de geheime identiteit van Don Diego de la Vega (oorspronkelijk Don Diego Vega), een jonge man die de enige zoon is van Don Alejandro de la Vega, de rijkste landeigenaar in Californië .
  • Deze eilanden speelden natuurlijk een sleutelrol in de Europese ontdekking en de Spaanse vestiging van Amerika, en stichtten bekende plaatsen zoals San Antonio in Texas, en vele andere in het verhaal van de moderne Verenigde Staten.
  • Sioux City park, en de (Barranco) Cañon del Águila, zijn eigendom van de adellijke familie Del Castillo aan wiens hoofd tot voor kort de negende graaf van Vega Grande de Guadalupe stond, Don Alejandro del Castillo Bravo de Laguna, die stierf in mei 2020.

Men zou dus kunnen bedenken dat deze nieuwste "megaproductie" op een kleine manier misschien wel een passend eerbetoon is aan onze eigen "Don Alejandro de la Vega Grande", die zo'n belangrijke rol speelde, samen met met zijn vader en broers en familie, bij het vormgeven van de laatste 60 jaar aan toeristische infrastructuur in het zuiden van dit eiland, vanaf de allereerste hotels en appartementen in 1962, de aeroclub, het Centre for Tourism Initiatives (CIT) en de oprichting van het merk Maspalomas Costa Canaria, tot talloze andere projecten, waaronder natuurlijk de bouw van Sioux City zelf.