calima canarias

 

Calima en in het weekend hoge temperaturen tot 34°C op de Canarische Eilanden

 

De komende dagen wordt een nieuwe calima-periode verwacht op de Canarische Eilanden, met temperaturen tot 34°C in sommige delen van de Canarische Eilanden.

Weersverwachting voor vrijdag 6 mei

Het weer van vrijdag wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van hoge wolken, de minimumtemperaturen zullen aanhouden rond de 18°C en de middag temperaturen zullen stijgen, vooral op de eilanden in het centrale deel van de Canarische Eilanden. In de laatste uren van vrijdag kan een lichte calima de Canarische Eilanden binnenkomen.

Weersverwachting voor zaterdag 7 mei

Het weer op zaterdag is licht bewolkt, met af en toe bewolking gedurende de hele dag. Lichte calima zal Lanzarote en Fuerteventura vanaf de ochtend treffen en in de middag zal het ook aanwezig zijn op Gran Canaria en het is mogelijk om zelfs Tenerife aan het eind van de dag te bereiken. De maximumtemperaturen zullen in sommige gebieden matig stijgen en in sommige delen van Gran Canaria en in het binnenland van Fuerteventura waarden bereiken die 30-32°C kunnen overschrijden.

Weersverwachting voor zondag  8 mei

Heldere lucht op zondagochtend, gevolgd door hoge bewolking in de middag. De Calima zal laat op de dag het binnenland van Lanzarote en Fuerteventura, de binnenlanden en toppen van Gran Canaria beïnvloeden, evenals in het oosten en de hoge gebieden van Tenerife en La Gomera. De temperaturen zullen blijven stijgen en zullen in delen van Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote opnieuw boven de 32°C uitkomen, niet uitsluitend dat er lokaal waarden boven de 34°C worden bereikt.

Bron: aemet canarias