6 drankjes

 

Geldt de regel van zes drankjes voor Gran Canaria of de Canarische Eilanden in het algemeen?

 

Er zijn de laatste tijd veel berichten over de regel van zes drankjes voor all-inclusive hotels in Spanje, dus het is duidelijk dat veel bezoekers hebben gevraagd of deze regel van zes drankjes ook van toepassing is op Gran Canaria en de Canarische Eilanden in het algemeen.

Wat is de "Zes drankjes regel" voor all-inclusive resorts in Spanje?

De regel van zes drankjes maakt deel uit van een hele reeks regels die bedoeld zijn om het dronken zijn van toeristen in Spanje, met name de Balearen, aan banden te leggen. Volgens de wet betekent dit dat er in all-inclusive hotels maximaal zes alcoholische drankjes per dag gegeven mogen worden (3 bij de lunch en 3 bij het diner). Ook is de verkoop van alcohol in winkels tussen 21.30 uur ’s avonds en 08.00 uur 's ochtends verboden, en ook reclame die het gebruik van alcohol aanmoedigt, is verboden. Nieuwe vergunningen voor partyboten worden niet afgegeven en "Kroegentochten" zijn verboden in de gebieden die onder deze wet vallen.

In welke Spaanse resorts is de zes drankjes regel van kracht?

De regel van zes drankjes is in Spanje alleen van toepassing op de Balearen, maar niet op de hele archipel, alleen in bepaalde resorts die bekend staan ​​om dit soort dronken toerisme: op het eiland Mallorca in El Arenal in Playa de Palma en in Magaluf en ook op het eiland Ibiza in Sant Antoni.

Geldt de regel van zes drankjes ook op Gran Canaria en de andere Canarische Eilanden?

Nee, de regel van zes drankjes is niet van toepassing op de Canarische Eilanden. Dus als je van plan bent om Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote of de kleinere eilanden in de archipel zoals La Palma, La Gomera, El Hierro of La Graciosa te bezoeken is deze regel dus niet van toepassing.