gran canaria film

 

All-time record voor de Canarische Eilanden met 155 filmproducties in 2021

 

De Canarische Eilanden hebben 2021 afgesloten met een record op het gebied van filmproducties. In 2021 zijn er 155 filmproducties geweest op de Canarische Eilanden, waaronder films, series, documentaires, korte films en animaties, wat een investering van 98 miljoen euro opleverde.

Deze cijfers zijn de hoogste die in de geschiedenis van de Canarische Eilanden zijn geregistreerd en liggen veel hoger dan de cijfers van de afgelopen drie jaar. Opgemerkt moet worden dat zelfs in 2020, het jaar waarin de pandemie de Canarische Eilanden lamlegde er toch 80 filmproducties werden gemaakt. Deze positieve groei heeft het ook mogelijk gemaakt om het aantal directe banen van lokale technische en artistieke professionals te verdubbelen. De Canarische Eilanden, een topbestemming voor filmproducties, een sector die blijft groeien, aangetrokken door de goede weersomstandigheden, de landschappen, de fiscale voordelen, de connectiviteit en de veiligheid die de archipel biedt.

2021 cijfers en evolutie 

Van de 155 filmproducties waren er 14 speelfilms, 13 televisieseries, 23 documentaires, 64 tv-programma's en 15 korte films. Met betrekking tot animatie zijn er 1 speelfilm en 24 series gemaakt. Volgens Canary Islands Film ontvingen slechts 3 speelfilms, 2 series en 5 animatieproducties een fiscale stimulans. Vermeldenswaard is de groei van tv-programma's op de Canarische Eilanden. Dit alles heeft geleid tot een investering in de eilanden van ruim 98 miljoen euro, mede in aanmerking nemend dat dit een lage schatting is, aangezien niet alle producties deze informatie verstrekken. Qua werkgelegenheid genereerde deze activiteit 4.000 banen van technisch en artistiek personeel, twee keer zoveel als in 2018. Gedurende het jaar zijn er 2700 dagen gefilmd, verspreid over alle eilanden.

Uitgelichte films en series 

Deze activiteiten zijn uitgevoerd door bedrijven uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Luxemburg en Spanje. Van het geheel is het de moeite waard om, naast vele andere, de serie 'Foundation van Apple TV' te benadrukken, die zijn eerste seizoen op verschillende eilanden heeft opgenomen en die dit jaar terug zal komen om het tweede seizoen op te nemen; 'La Casa de Papel', geschoten op een olieplatform op de Canarische Eilanden; de komedie 'Amor de madre'', die binnenkort op Netflix verschijnt; of de jeugdserie 'Camp Newton'', met medewerking van Disney.