2 euro methode

 

Politie waarschuwt voor '2 euro-methode' van zakkenrollerij

De Guardia Civil heeft enkele mensen gearresteerd die ongeveer 400 euro hadden gestolen van Duitse toeristen met behulp van de zogenaamde '2-euro-methode'. Ze werden verrast door de agenten die hen op heterdaad betrapten bij het tellen en verdelen van het geld dat ze hadden gestolen.

Volgens het persbericht van de Guardia Civil is bij de manier van zakkenrollen, bekend als de 2-euromethode, een oudere persoon betrokken die optreedt als de 'haak' door zijn slachtoffers te vragen om munten van 2 euro te wisselen om te zien waar ze hun portemonnee bewaren. Een tweede persoon ziet waar ze het bewaren en geeft de informatie door aan een derde die het via de knuffelmethode of met een simpele truc van het slachtoffer afpakt.

De Guardia Civil vraagt ​​mensen om alert te zijn van deze methode van zakkenrollerij, aangezien deze op de hele Canarische Eilanden wordt gebruikt, vooral in toeristische gebieden, aangezien het aantal bezoekers op de eilanden toeneemt. Wees verstandig en zorg ervoor dat je spullen altijd veilig zijn voor deze opportunisten.