Gran Canaria per 1 oktober naar Level 1 

 

Na de vergadering van de Raad van Bestuur van gisteren hebben de regeringswoordvoerder, Román Rodríguez, en de vice-president, Antonio Olivera, de Level wijzigingen voor deze week aangekondigd, waarbij Gran Canaria daalt naar Level 1.

Voor Gran Canaria betekent dit het volgende

VERGADERINGEN EN BIJEENKOMSTEN: MAXIMAAL 10 PERSONEN

Bijeenkomsten zijn beperkt tot 10 personen, zowel in de openbare als in de privéruimtes. Uitzondering: bij samenwonenden zijn grotere groepen toegestaan ​​zolang iedereen in dezelfde woning/woning/appartement wonen. Groep zowel samenwonende als niet-samenwonende personen mag niet groter zijn dan 10 personen.

CATERING, RESTAURANTS, TERRASSEN, BARS EN CAFÉS

Terrassen toegestane capaciteit ​​100% met een maximum van 10 personen per tafel. Binnenbediening niet meer dan 75% van de capaciteit en 6 personen per tafel en met een maximum van 4 personen aan de bar, met een veiligheidsafstand tussen hen van 2 meter. Buffet is zowel binnen als buiten toegestaan.

U moet een masker dragen wanneer u uw tafel verlaat. Op terrassen of in andere buitenruimten, afhankelijk van de inrichting, zijn alle activiteiten die geacht worden niet te leiden tot het aanhouden van persoonlijke veiligheidsafstanden of het niet dragen van maskers (zoals dansen, karaoke, enz.) verboden.

MUSEA, TENTOONSTELLINGEN HALLEN, MONUMENTEN EN ANDERE CULTURELE FACILITEITEN

Maximaal 75% van de capaciteit en maximaal 10 personen in een groep.

SPORT/ACTIVITEITEN

Binnen- en buitenactiviteiten zijn toegestaan. Buitensportruimten en -centra mogen de totale capaciteit niet overschrijden. Binnen maximaal 75% van de capaciteit. Sporten is toegestaan ​​in groepen van maximaal 10 personen.

ZIEKENHUIZEN EN CENTRA VOOR SOCIALE ZORG

Bezoeken aan ziekenhuizen en maatschappelijke zorgcentra zijn beperkt, ter beoordeling en onder toezicht van het centrum. Daarnaast wordt het gebruik van FFP2-type maskers en gelaatsschermen aanbevolen voor personeel dat direct contact heeft met patiënten in deze centra, evenals het versterken van de ventilatie.

STRANDEN

100% van de capaciteit en maximaal 10 personen in een groep.

MARKTEN

100% van de capaciteit buitenshuis en 75% binnenshuis.

ZWEMBADEN EN SPA'S

75% van de capaciteit en met maximaal 10 personen in een groep.

RECREATIE- EN VRIJE TIJDSBOTEN MET ECONOMISCHE ACTIVITEIT

100% van de capaciteit met groepen van maximaal 10 personen.

REIZEN

Geen reisbeperkingen binnen Gran Canaria.

 

En natuurlijk wordt van iedereen verwacht dat hij altijd een persoonlijke afstanden van minimaal 1,5 meter blijft bewaren.

Alle personen van 6 jaar en ouder zijn verplicht om maskers te gebruiken in alle openbare ruimtes en iedereen moet zijn handen regelmatig wassen.