Zeilen.jpg

Zeilen

Het zeilen langs de zuidkust van Gran Canaria stelt niet veel voor. En als je gaat zeilen bij Mogán al helemaal niet. Het waait daar nauwelijks en soms helemaal niet. Maar het is al snel gezellig en rustig weer is voor veel mensen natuurlijk ook heel aantrekkelijk.

Een van de aanbieders is Karolka Yachting. Dit is een Pools stel, Dagmara en Derek. Zij varen de boot en het gezelschap vaart mee. U mag natuurlijk wel helpen en sturen cq zeilen. Het is de bedoeling met een groep te gaan zeilen vanuit Mogán, langs de kust. Dan even lekker ankeren, zwemmen, snorkelen en een lunch en daarna weer naar Mogán.

Alles bij elkaar zijn we ongeveer 5 uur weg. Dus gewoon een dagje uit. Maximaal 8 mensen kunnen mee en als die groep compleet is ga ik een dagje inplannen. De prijs is ongeveer 550 euro per groep (prijspeil 2021) en dat is bij 8 personen ongeveer 75 euro per persoon (inclusief bijna 10% fooi). Inbegrepen zijn soft-drinks, bier, wijn, water en lunch. De trip start in Mogán. Uiteraard vervoer naar Mogán en terug is niet inbegrepen maar dat regelen we wel onderling, verwacht ik.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is niet echt een 'club' maar het is wel de bedoeling dit elk jaar te doen. En voor andere zeil-ideeen staan we open, maar dan moet je die kar ook een beetje willen trekken.

Rob Zoet