vlakwandelen.jpg

Vlakwandelen

Vanaf 4 november 2021 t/ maart 2022 elke 1e en 3e donderdag van de maand. Vertrek altijd 10.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Zorg voor goede (wandel)-schoenen met voldoende profiel. De wandelingen zijn tweewekelijks gevarieerd, de ene keer ligt de route langs de noordelijke oostkust van het eiland langs bijv. Zoutpannen, de andere keer wordt er gewandeld in de barranco van Mogan. Na de wandeling is er altijd een gezamenlijke lunch, voor diegenen die dat willen, hoewel wel op eigen kosten. Vervoer naar de start van de wandeling, of na afloop terug naar de auto, dien je zelf te regelen.

 

Aanmelden: Men dient zich uiterlijk de zondag voor 20:00 uur van de desbetreffende wandeltocht op te geven.

 
Leen Andeweg, whatsapp +31 6 2687 6378 / +31 6 4458 2243 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Vlakwandelteam: Fria en Leen Andeweg en Jennemie en Jan Aerts. 

De wandelingen

6 januari 2022

Wandeling Tauro – Amadores – Puerto Rico

We starten in Tauro bij de golfbaan met de witte horecatenten met puntdak waar evt. vooraf een kopje koffie kan worden gedronken. We wandelen via de grote golfbaan van Tauro richting barranco Tauro en kust. Vandaar via Amadores, waar we een kleine stop hebben om iets te drinken, via het kustwandelpad naar Puerto Rico waar we na afloop van de wandeling in een Chinees Wokrestaurant (onbeperkt) kunnen lunchen, voor wie dat willen uiteraard. Met de auto is de golfbaan goed te bereiken: GC-1 richting Mogan, afslag Puerto Rico, na ca. 100 meter rechtsaf richting Tauro/Amadores, je ziet dan al de horecatenten met puntdak. Eerste weg rechts afslag Tauro. Als u met de bus komt, dan vanaf het busstation in Puerto Rico met taxi naar het startpunt golfbaan Tauro ca. € 4,00.

20 januari 2022

Kustwandeling van Vecindario naar Castillo del Romeral

We beginnen deze wandeling bij de uitgang van winkelcentrum Atlantico. Overbodig de aanrijroute te omschrijven. Vooraf is er gelegenheid in een van de cafetaria´s van het winkelcentrum iets te drinken (eigen rekening) en/of te winkelen: de winkels gaan om 10.00 uur open. We verdelen eerst alle wandelaars over de auto’s ( evt wordt er op en neer gereden) en rijden naar de begraafplaats, waar we de wandeling starten. Op weg naar Castillo del Romeral passeren we een aantal aardige dorpjes, een surfschool met “hotel”, heel veel windmolens, zoutpannen en de elektriciteitscentrale. Ook is er onderweg nog gelegenheid voor een korte stop om iets te drinken. We lopen niet alleen over goede, gladde paden, dus goed schoeisel is wel nodig. In Castillo de Romeral kunnen we aansluitend de lunch gebruiken bij restaurant Mama Gata. Graag even laten weten of je met de auto komt. Na afloop worden de auto’s opgehaald bij de begraafplaats.

€ 14,00

(incl. 1 drankje) en zijn voor eigen rekening. Deelname aan de wandeltocht(en) is altijd voor eigen risico en is gratis.