Gran-canaria-sport.jpg

Sport op Gran Canaria

Op deze pagina ziet u ook de diverse activiteiten van de Nederlandse Vereniging Canaria
Sporten en activiteiten op Gran Canaria in clubverband zorgen voor verbinding van mensen. Daarom probeert de NVC activiteiten en clubs te organiseren en stimuleren waar Nederlanders terecht kunnen om samen leuke dingen te doen of een sport te beoefenen.
 
En samen doen we het.

Het is vrijwel altijd de gezelligheid waar mensen naar uitkijken en waarvoor ze het doen. Meestal in verband met een (berg-)wandeling of een tennis- of bridgepartij. Leuk, maar de gezelligheid staat voorop. 
 
De kosten worden redelijk gehouden want niemand hoeft er aan te verdienen. Leden betalen een gematigd bedrag en niet leden betalen meer. Daarnaast gaan leden ook voor op niet-leden. Sommige clubs c.q. activiteiten zijn zodanig goed bezocht dat er een wachtlijst is of dat nieuwe leden zelfs niet meer welkom zijn. Soms is een bus de beperkende factor (bergwandelen). Soms het aantal banen (tennis) of het aantal tafels (kaartclubs) Maar ook bijvoorbeeld de Vlakwandelclub is zwaar overboekt en daar is de grens van het redelijke meermalen overschreden. We doen ons best om dergelijke 'uitdagingen' zo soepel mogelijk op te lossen. 
 
Daarom ook hier een oproep aan leden om als vrijwilliger wat te doen of te helpen. Heeft u een idee voor een club of activiteit? Leuk! Eenmalig of regelmatig? Allebei leuk! Meldt u zich bij het bestuur en wij gaan kijken hoe wij u kunnen ondersteunen. 
 
Het nieuwe bestuur dat in november 2021 aantreedt wil o.a. golfen en zeilen introduceren. o.a. een golfclinic zal onderdeel zijn van het golfen. Dat zijn geweldige initiatieven. Dat is natuurlijk super welkom op eiland als Gran Canaria. 
 
Vanzelfsprekend is een sport of club afhankelijk van iemand die het regelt en u koestert dus de vrijwilliger(s) die zich inspant voor uw leuke dag, middag of avond.

Dat gezegd hebbende gaat er ook wel eens iets mis in de communicatie tussen leiding en deelnemers. Als u zich niet goed behandeld voelt dan kunt u altijd een mail sturen naar het bestuur. Wij nemen uw mail zorgvuldig in behandeling en ons doel is altijd dat wij er samen uitkomen en beter van worden.

Activiteiten van de NVC op Gran Canaria

Later gaan wij u ook nog informeren over sporten en leuke attracties op Gran Canaria, maar hieronder noemen wij er vast een paar. Controleert u wel even of ze open zijn (voor zover van toepassing).

  Boardsurfen in Gran Canaria   Waar te surfen Gran Canaria is uitermate geschikt voor bijna alle soorten surf. Denk maar aan windsurf, kitesurf en sup of skimboarden. De surf fanaat op Gran Canaria kan rekenen op een geschikt klimaat, warme temperaturen en veel wind. De belangrijkste gebie...

  Duiken in Gran Canaria   Voor duikliefhebbers zijn de mogelijkheden op Gran Canaria vrijwel onbeperkt. Het van oorsprong vulkanische eiland verrast duikers zowel door de overdaad aan diersoorten als door de schoonheid en verscheidenheid van de zeebodem. De voor duikers interessante locaties...

    Golven in Gran Canaria   Bent u op zoek naar een geschikte bestemming om in de wintermaanden te bezoeken? Dan is golf op Gran Canaria aan te raden. Het gehele jaar door is er mooi weer, prachtige natuur en geweldige golfbanen. Dit maakt Gran Canaria een ideale golfbestemming. Gran Canaria...

  Sportvissen in Gran Canaria   Sportvissers kennen dit visgebied vooral voor het marlijn vissen. Het piekseizoen voor het marlijn vissen in Gran Canaria is juni, juli en augustus, hoewel in mei, september & oktober ook marlijn gevangen wordt. Verder kan hier ook uitstekend met de spinhe...

  Triathlon in Gran Canaria   Train.pro is een fietsgemeenschap die uitdagende unieke routes en legendarische beklimmingen presenteert in een peloton van gepassioneerde fietsers zoals jij. Het organiseert ook internationale evenementen zoals de EPIC GRAN CANARIA die op de Gran Fondo World Tou...

    Windsurfen in Gran Canaria   De zee doet er op Gran Canaria alles aan om ons allemaal op een board te laten staan. Ten minste een keer in ons leven. Ten minste om het eens te proberen. De hele oceaan lijkt samen te spannen om steeds meer mensen op het eiland op de surfplank te krijgen. En...

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!