Klaverjassen-1.jpg

Klaverjassen en Skip Bo

Vanaf dinsdag 7 december wordt er weer gestart met Klaverjassen en Skip Bo in Bar De Lantaarn in C.C Gran Chaparral.
Aanvang 19.00 uur. Liber en Roos.

Eerste Klaverjassen en Skip Bo avond

En toen was het zo ver, op dinsdagavond 7 december is de NVC gestart met Klaverjassen en Skip Bo. In het verleden is deze activiteit altijd geleid door Ans Schouten en Marie Louise Luiten en daarvoor danken wij ze hartelijk. Maar de jaren gaan tellen, de corona doet ook geen goed en De Hut is toch een feestcafé en dat is niet altijd harmonieus met kaarten.

Gelukkig zijn Roos Dreweck en Liber Schulkens in het gat gesprongen en zij gaan het Klaverjassen en Skip Bo verder organiseren. De NVC heeft een diepte-investering in kaarten gedaan en een eerste drankje beschikbaar gesteld. De mannen van De Lantaarn zijn er ook blij mee en proberen zo goed mogelijk te helpen om alles in goede banen te leiden.

De eerste avond zit er op en het was natuurlijk wennen en rommelig. Maar uiteindelijk bleken er toch 2 winnaars te kunnen worden vastgesteld. Het was gezellig.

De tweede avond op 14 december waren er 5 tafels dus 20 mensen die in harmonie met elkaar aan het kaarten waren. Gezellig hoor!
En daar gaat het om: samen gezellig een kaartje leggen en een praatje maken. Topavond!

Heeft u zin in de robbertje Klaverjassen of Skip Bo dan bent u van harte welkom. Het is elke dinsdagavond en het begint op 7 uur dus kom wat eerder. Komt u alleen langs voor de gezelligheid of om de kat uit de boom te kijken? Doen!

O ja, Skip Bo was voor mij een ontdekkingstocht. Geen idee wat dit nu weer voor een kaartspel was. Er werd mij verzekerd dat als ik tot 10 kon tellen, het wel goed kwam. Kent u het ook niet? Hieronder staan de spelregels.

Rob Zoet.

Kaartavond.jpg