Golf-maspalomas.jpg

Golf

In het zuidoosten van het eiland, een van de plaatsen ter wereld met de meeste zonuren per jaar, vinden we Maspalomas, het belangrijkste toeristengebied van Gran Canaria, met spectaculaire stranden van fijn, goudkleurig zand waar u alles van luxe hotels tot kleine wooncomplexen met alle comfort. Omgeven door het natuurreservaat van de duinen van Maspalomas, een beschermd gebied van meer dan 400 hectare en een zeegezicht en een palmentuin vormen de horizon. De golfbaan van Maspalomas, gelegen in dit paradijselijke gebied, is omgeven door duinen, een kenmerk dat het ontwerp van de golfbaan, ontworpen door Mackenzie Ross, heeft beïnvloed.

De golfbaan van Maspalomas is vlak en uitgestrekt met lange en brede fairways. De nabijheid van de zee en de zachte bries maken van een spelletje op deze baan een zeer aangename ervaring, dankzij de verfrissende invloed van de passaatwinden. De 18 holes, 73 par golfbaan heeft internationale evenementen georganiseerd en heeft een oefenbaan, putting green en pitching green, driving range, instructeurs, verhuur van golfkarren, trolleys en clubs, golfwinkel, restaurant en snacks.

NVGC gaat Golfen

Er zijn ongeveer 22 definities van golf ( auto, verstoring in een medium zoals lucht en water, etc.) Golf is een precisie balsport waarbij een kleine, harde bal met een golfclub van de tee (afslagplaats) weggeslagen wordt in de richting van een met een vlag gemarkeerd punt (de hole).

Wat gaan we doen?

 • Clinic, de eerste kennismaking met de golfsport.

Waar gaan we dat doen?

 • Golfbaan Maspalomas (www.maspalomasgolf.net )
 • Avenida Touroperador Neckerman, 35100 Maspalomas

Wie gaat deelnemen?

 • Aanmelden via de website van NVGC (uiterlijke aanmelddatum 10 december)

Wanneer is de CLINIC?

 • Maandag 19 december
 • Aanvang 16:00 uur
 • Duur ongeveer 90 minuten (1 ½ uur)
 • Begeleiding door 2 golf-pro’s
 • Gebruik van golfballen, golfclubs, oefenfaciliteiten (driving range, putting-green, chipping green)
Na de afsluitende put-competitie (3 prijzen) wordt u nog een drankje (water,bier, fris of een wijntje) en een hapje aangeboden.
Wat zijn de kosten?

 • Euro 19,= bij deelname van minimaal 20 personen
 • Gelieve CASH te betalen.

 • Lijkt het u wel wat om meer te leren na deze clinic kan men op golfclub Maspalomas lessen gaan nemen. Er zijn drie golfpro´s welke in korte tijd de basistechnieken (putten, chippen, fullswing …) kunnen bijbrengen.
  Laat je niet ontmoedigen door tegenvallende slag, maar laat je uitdagen verder te gaan en jezelf te verbeteren.
  De belangrijkste slag in je prille golfcarriere is je volgende slag ¡!!!!
  Tot gauw,
  Karen en Han

  Heren golfkleding

  Over het algemeen is de kleding etiquette voor heren een pantalon of bermuda met daarboven een polo met kraagje met korte of lange mouwen. Een korte bermuda broek tot net boven de knie is toegestaan. Een kraagloos t-shirt is niet toegestaan. Daarnaast is het dragen van sportschoenen en sokken verplicht, dit is ook voor je eigen veiligheid en comfort. Het dragen van spijkerbroeken, joggingspakken en trainingspakken is op een aantal golfbanen niet toegestaan, toch zijn er veel golfbanen die geen probleem maken van een nette spijkerbroek. Over het algemeen kan je kiezen uit speciale golfbroeken en golfshirts die voldoen aan de etiquette.

  Dames golfkleding

  Ook dames dragen een pantalon of bermuda. De bermuda mag bij dames iets korter zijn dan bij de heren. Ook het dragen van golfrokjes is toegestaan, mits deze niet als aanstootgevend kunnen worden ervaren. Voor dames is het toegestaan om een golfpolo met kraag aan te hebben welke mouwloos is of een korte of lange mouw heeft. Het dragen van topjes en naveltruitjes is niet toegestaan. Het dragen van golfschoenen (met spikes) en sokken is verplicht. Een pet is op de baan toegestaan, in het clubhuis moet deze echter af.

    Aanmelden Golf Clinic

  De velden gemerkt met een * zijn verplicht!

  Indien u meer mede-leden wenst op te geven, dan s.v.p. een nieuw aanmeldingsformulier invullen.